Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Latvijas kino kļūs pieejamāks

EasyGet.lv, 21.12.2012. 13:31

Ziemassvētku laikā un jaunā gada sākumā visā Latvijā, 80 novados, tiks demonstrēta Latvijā ražotu animācijas filmu programma "Multenītes sniegā", informē projekta Kinopunkts vadītāja Maija Kalniņa.
Latvijas kino kļūs pieejamāks

Programmā iekļautas studiju Atom Art, Animācijas Brigādes, Jura Podnieka studijas un Dauka animamācijas filmiņas.

Programma ar iepriecinošiem apmeklējuma rādītājiem, jau ir demonstrēta 26 Kinopunktos visā Latvijā, līdz ar to kinodemonstrēšanas tīkls tiek paplašināts, lai katrā novadā būtu pieejams Latvijā reažots kino. Tas ir arī projekta galvenais mērķis – apzināt katra Latvijas novada kinodemonstrēšanas iespējas un auditorijas intereses. Daudzos novados kino uz lielā ekrāna tiks demonstrēts pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma, un ja seanss noritēs veiksmīgi, arī turpmāk šajās vietās tiks plānota Latvijā ražotu filmu demonstrēšana. Animācijas filmu programma šim nolūkam izvēlēta, jo ģimenes filmas un multenītes ir vispieprasītākais žanrs Latvijas novados, kā arī tematiski iekļaujas svētku laika pasākumu programmā.

Projektu organizē biedrība Kultūrpunkts, finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: Kadrs no animācijas filmas "Ursus". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV