Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Raidījumā „Remarka" - sarunas ar un par jaunajiem dramaturgiem

EasyGet.lv, 29.10.2012. 09:53

Otrdien, 30. oktobrī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka". Raidījumā „Remarka" pirmlasījumu viencēlienam „Tornis" veiks jaunā dramaturģe Sandija Kalniņa, savukārt raidījuma otrajā daļā Latvijas Dramaturgu ģildes vadītāja Rasa Anna Bugavičute ieskicēs šīgada sezonu jauno dramaturgu lugu lasījumiem „10 minūtes slavas", informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Sandija Kalniņa (1987) pirmo lugu uzrakstījusi jau vienpadsmit gadu vecumā, bet 2011. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju, iegūstot bakalaura grādu Teātra, kino un TV dramaturģijas specialitātē. Studiju laikā guvusi arī ieskatu aktiermeistarībā un režijā pie režisores Māras Ķimeles, skatuvisko pieredzi mācoties Elzas lomā izrādē „Pacani". Deviņu gadu pieredzi indiešu dejas mākslā izmantojusi strādājot pie M. Ķimeles izrādes „Nijaramas pasakas" kā kustību konsultante. Pirmajā „10 minūtes slavas" lugu lasījumu ciklā iekļuva finālā ar dramatiski psihedēlisko pasaku „Puķuzirnis un Debesmanna". Pašreiz turpina studijas LKA maģistrantūrā. Raidījuma klausītajiem Sandija piedāvās pirmlasījumu viencēlienam „Tornis", kas gatavots Kokneses amatierteātrim un kā pamatā ir teika par Kokneses pili.

Šogad pirmais pasākums jaunās dramaturģijas lugu lasījumu ciklā „10 minūtes slavas" notiks 31. oktobrī, teātrī „Dirty Deal Teatro" sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi. Lasījumu mērķis ir rosināt jaunu, mūsdienīģu darbu tapšanu un apriti Latvijas teātros. Cikls turpināsies līdz 2013. gada maijam katra mēneša pēdējā trešdienā. Raidījumā „Remarka" Latvijas Dramaturgu ģildes vadītāja Rasa Anna Bugavičute vēstīs par jaunās sezonas cikla jaunieviesumiem.

Tāpat raidījumā „Remarka" būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas novembra pirmajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka" būs klausāms otrdien, 13. novembrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka" Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.radionaba.lv. Sekot raidījuma „Remarka" aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.radionaba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV