Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Raidījumā „Remarka" viesosies topošais dramaturgs Matīss Gricmanis

EasyGet.lv, 08.01.2013. 09:28

Otrdien, 8. janvārī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka". Klātienē raidījumā viesosies topošais dramaturgs Matīss Gricmanis, kas ar saviem darbu fragmentiem divas reizes pēc kārtas piedalījās jaunās dramaturģijas lasījumos „10 minūtes slavas" un guva atzinību, izvirzot savu darbu šīs sezonas lasījumu finālam, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Decembra lasījumos Matīss piedalījās ar viencēliena lugu „Mans nams", kas stāsta par Latvijas izglītības sistēmas noslēpumu - kristīgajām privātskolām, par vidi, kurā bērni tiek audzināti pēc skolas pašas reliģiskiem noteikumiem un kur reliģiskais fanātisms mijas ar vienkārši aklām ambīcijām. Tās galvenās varonis Kristiāns ir šādas skolas paraugskolnieks līdz dienai, kad viņš atzīstas, ka ir izveidojis skolas sponsora amerikāņa uzņēmēja Bena Blugarta viltus profilu, kurā informācija, ka sponsors patiesībā ir pedofils. Kristiāna māte ir kristīgās mācības skolotāja šajā pašā skolā un viņa ir izdomājusi plānu, kā nepieļaut, ka Kristiānu izslēdz.

„Par dramaturģiju neesmu interesējies kopš agras bērnības. Pat pirms studiju uzsākšanas Latvijas Kultūras akadēmijā man īsti nesaistīja dramaturģija, vai precīzāk īsti laikam nesapratu, ar ko dramatisks teksts savā būtībā atšķiras no prozas teksta. Tāpēc iestājoties akadēmijā man bija visai miglains priekšstats par to, ko mācīšos. Šobrīd tas ir mainījies un dramaturģiju kļuvusi par vienu no skaidrākajām lietām manā dzīvē, šīs profesijas specifika jau pēc savas būtības pieprasa skaidrību," stāsta Matīss Gricmanis, kurš paralēli studijām darbojas Latvijas Republikas Saeimā un strādā par korespondentu Austrālijas sabiedriskā medija SBS radio latviešu programmā.

Tāpat raidījumā „Remarka" būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas janvāra pirmajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka" būs klausāms otrdien, 22. janvārī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.
Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka" Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma „Remarka" aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV