Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Raidījumā „Remarka" saruna par īru dramaturgu Mārtinu Makdonu

EasyGet.lv, 21.01.2013. 10:00

Otrdien, 22. janvārī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka". Klātienē rubrikā „Portrets studijā" sarunā par īru dramaturgu Mārtinu Makdonu piedalīsies režisors un aktieris Jurijs Djakonovs, kurš pašreiz Dailes teātrī iestudē Mārtina Makdonas lugu „Vienrocis no Spokanas", informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Īru dramaturgs Mārtins Makdona (Martin McDonagh) Latvijā ir pazīstams gan teātra, gan kino cienītājiem. Tādas dramaturga atzītās izrādes kā „Klibais no Inišmānas", „Līnenas skaistumkaraliene", „Spilvencilvēks", „Vientuļie Rietumi" ir iestudētas gan Dailes, gan Jaunajā Rīgas, gan Valmieras un Liepājas teātros, bet uz kino ekrāniem ir bijusi iespēja skatīt gan filmu „Reiz Brigē" (2008), gan „Septiņi psihopāti" (2012).

Pašlaik Dailes teātra Kamerzālē režisors Jurijs Djakonovs kopā ar aktieriem Ģirtu Ķesteri, Lauri Subatnieku, Gintu Andžānu un Dārtu Daneviču un ar scenogrāfu Kristianu Brekti strādā pie Mārtina Makdonas lugas „Vienrocis no Spokanas" (2010). Pirmizrāde paredzēta 5. februārī, pārējās izrādes 14. un 24. februārī, kā arī 17. un 21. martā.

Tāpat raidījumā „Remarka" būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas janvāra otrajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka" būs klausāms otrdien, 5. februārī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare. Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV