Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

JRT ar izrādi "Melnais piens" viesosies teātra festivālā Hamburgā

EasyGet.lv, 29.01.2013. 10:47

31. janvārī un 1. februārī festivālā Lessingtage (Lesinga dienas) viesosies Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar izrādi "Melnais piens" Alvja Hermaņa režijā. Festivāls notiks Thalia Theater Hamburgā, Vācijā, informē teātra reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.
JRT ar izrādi "Melnais piens" viesosies teātra festivālā Hamburgā

Thalia Theater ir viens no trim valsts teātriem Hamburgā. To 1843. gada novembrī dibināja Šarls Moriss Švarcenbergers (Charles Maurice Schwartzenberger, zināms arī kā Chéri Maurice), nosaucot komēdijas mūzas Talijas vārdā. Teātra galvenā ēka atrodas Hamburgas vecpilsētā.

Šobrīd teātra trupa ir viena no slavenākajām Vācijā un iestudē vidēji deviņas jaunas izrādes ik sezonu. Teātra repertuārā iekļauti gan klasiķu – Viljama Šekspīra, Fridriha Šillera, Gotholda Efraima Lesinga, Antona Čehova, Johana Volfganga fon Gētes, Sofokla, Albēra Kamī, gan laikmetīgu autoru darbi. Teātrī strādājuši tādi režisori kā Liks Persevals (Luk Perceval), Dimitrs Gočevs (Dimiter Gotscheff), Jans Bose (Jan Bosse); teātris dāvā iespēju sevi apliecināt arī talantīgiem jauniem režisoriem. Thalia Theater regulāri saņem ielūgumus gan uz pašmāju, gan starptautiskiem teātra festivāliem – Berliner Theatertreffen, Festival d'Avignon, Wiener Festwochen – un vairākkārt apbalvots nominācijā Gada teātris, ko piešķir Vācijas vadošais profesionālās teātra kritikas žurnāls Theater Heute. Pēdējos desmit gados Thalia Theater ar izrādēm apceļojis Eiropu, viesojies Ņujorkā, Pekinā, Riodežaneiro, Seulā, Bogotā.

Festivāls Lesinga dienas Hamburgā notiks jau ceturto reizi, tā dibinātājs ir Thalia Theater intendants un mākslinieciskais vadītājs kopš 2009. gada Joahims Lukss (Joachim Lux). Festivāls pievēršas jautājumiem par toleranci, kultūras atvērtību un identitāti strauji mainīgā sociālajā realitātē, kas ir arī G. E. Lesinga darbu pamatā. Šos jautājumus iztirzās ielūgtās ārvalstu izrādes, koncerti un diskusijas.

Festivālā viesosies starptautisku atzinību guvušas izrādes no Krievijas, Grieķijas, Šveices, Latvijas, Ķīnas.

Thalia Theater mājaslapa: http://www.thalia-theater.de/h/

Foto: Skats no izrādes "Melnais piens". Foto (c) Gints Mālderis 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV