Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Raidījumā „Remarka" - saruna par pretrunīgo Salomes tēlu teātrī

EasyGet.lv, 04.02.2013. 13:39

Otrdien, 5. februārī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka". Klātienē radio studijā viesosies Dailes teātrī topošās izrādes „Salome" radošās komandas pārstāvji – iestudējuma režisore Laura Groza-Ķibere un izrādes scenogrāfs mākslinieks Miķelis Fišers, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Raidījumā sarunā ar Lauru Grozu-Ķiberi un Miķeli Fišeru būs iespēja dzirdēt, kā mākslas, teātra, kino un literatūras pasaulē iecienītais pretrunīgi vērtētās sievietes Salomes tēls iedvesmojis iestudēt Oskara Vailda lugu „Salome" (1891) Dailes teātrī.

Jauno iestudējumu tā veidotāji nodēvējuši par „nepiepildītām ilgām vienā daļā". Titullomu izrādē atveidos Kristīne Nevarauska, savukārt pārējās lomās būs aktieri Juris Bartkevičs (Hērods Antipa), Vita Vārpiņa (Hērodija), Dainis Grūbe (Johanaans, pravietis), Gints Grāvelis (Jauns sīrietis), Artūrs Dīcis (Hērodijas pāžs), Mārtiņš Počs (Tigellins), Pēteris Gaudiņš (Pirmais sargu zaldāts) un Pēteris Liepiņš (Otrais sargu zaldāts). Kostīmus gatavo māksliniece Ilze Vītoliņa, kustības – horeogrāfe Liene Grava, bet gaismas – Mārtiņš Kudiņš. Pirmizrāde paredzēta Dailes teātra Mazajā zālē 24. februārī.

Tāpat raidījumā „Remarka" būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas februāra pirmajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka" būs klausāms otrdien, 19. februārī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka" Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma „Remarka" aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV