Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sērena Kirkegora grāmata „Slimība uz nāvi” tulkota latviski

Easyget.lv, 09.05.2013. 09:27

13.maijā 18:30 Kaņepes Kultūras Centrā (Skolas ielā 15) tiks svinēti Kirkegora grāmatas „Slimība uz nāvi” atvēršanas svētki, informē Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilze Deņisova.
Sērena Kirkegora grāmata „Slimība uz nāvi” tulkota latviski

1849. gadā izdoto “Slimība uz nāvi” Kirkegors uzskatīja par vienu no saviem svarīgākajiem darbiem. Izmantojot pseidonīmu Anti-Climacus, Kirkegors iedziļinās izmisuma un grēku jēdzienos, mēģinot skaidrot dažas no tumšākajām cilvēka eksistences pusēm. Šis sarežģītais darbs balstās uz tēzi, ka izmisums un baismas ir teju neatņemama cilvēka eksistences sastāvdaļa, un to pārvarēšana nav iespējama vien cilvēka paša spēkiem. Un tomēr, kaut arī pārvarēt šīs savas šķautnes ir ārkārtīgi grūti, tas cilvēkam tomēr ir iespējams. Sevī ir jāizprot šīs cerības pamats, lai varētu sākt pārvarēt savu izmisumu un savas baismas. Un šo cerību nekad nedrīkst pamest, pat ja tās attaisnošana prasa visu mūžu vai pat ilgāk.

Par godu Sērena Kirkegora tikko kā apritējušajai apaļajai 200 gadu jubilejais Dānijas Kultūras Institūts rīko vairākus pasākumus. 7. maijā tika atklāta izstāde par godu Kirkegoram ar nosaukumu „Globālais Dānis”, kas līdz maija beigām apskatāma Latvijas Universitātes galvenās ēkas 2. stāva gaitenī.

Piektdien, 10.maijā, plkst. 21:00 krogā Andalūzijas suns etīžu teātris Nerten piedāvās „Domātāja portrets”. Uzvedums divās daļās. 1. daļa.

Grāmatas atvēršanas svētki norisināsies 13. maijā no plkst. 18:30 līdz 20:30 Kaņepes Kultūras Centrā. Vakara gaitā būs organizatoru, atbalstītāju un grāmatas izdevēju Ad Verbum uzruna, kam sekos etīžu teātra Nerten performance „Domātāja portrets”, 2. daļa un vakara noslēgumā plkst. 21:00 turpat kinoteātrī Bize unikāls Karla T. Dreijera filmas „Vārdi”/ „Ordet” seanss.

Laipni lūgti visi interesenti, Kirkegora filozofijas piekritēji un visi pārējie!

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV