Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Sērenam Kirkegoram veltīta izstāde turpina ceļu uz Daugavpili

Easyget.lv, 06.09.2013. 17:26

10. septembrī 15:30 Daugavpils Universitātes 3. stāva foajē (Vienības ielā 13) tiks atklāta dāņu filozofam, teologam un rakstniekam Sērenam Kirkegoram veltīta izstāde „Globālais Dānis”, informē Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilva Sinkēviča.

Šī gada 5.maijā visā pasaulē svinēja dāņu filozofa Sērena Kirkegora 200. jubileju, un šajā sakarā visa gada garumā notiek dažādi kultūras pasākumi, lai izceltu šo zīmīgo notikumu arī Latvijā. 

Kā viens no pirmajiem bija filozofam veltīta izstāde Latvijas Universitātē šī gada maijā, kas nu uzsāk savu ceļu pa Latvijas pilsētām.

Kā pirmā pieturas vieta šajā ceļojumā izvēlēta Daugavpils, kur to varēs apskatīt Latvijas otrajā lielākajā universitātē līdz pat oktobra sākumam.

Dānijas Kultūras institūts ir izveidojis izstādi, kur 16 stendos tiks atspoguļota izcilā 19.gadsimta domātāja un eksistenciālisma filozofijas aizsācēja Sērena Kirkegora dzīve un daiļrade.

Izstādes tekstu sagatavojis Joakims Garfs (Joakim Garff), kurš kā asociētais profesors jau daudzus gadus darbojas Sērena Kirkegora Izpētes centrā Kopenhāgenā, bet latviešu valodā teksts tapis pateicoties Ingas Mežaraupas tulkojumam.

Izstāde tapusi sadarbībā ar „Golden Days” un Sērena Kirkegora Izpētes centru, bet Latvijas skatītājiem to iespējams aplūkot pateicoties Dānijas Kultūras institūtam, Dānijas Karalistes vēstniecībai Rīgā un Daugavpils Universitātei.

Izstāde no 10.septembra līdz 4.oktobrim apskatāma Daugavpils Universitātes 3. stāva foajē (Vienības ielā 13) darba dienās no 8:30-17:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV