Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Kirkegora divsimtgadei veltītie pasākumi turpinās

Easyget.lv, 04.06.2013. 16:28

Šonedēļ Rīgā turpinās Sērena Kirkegora 200 gadu jubilejas pasākumu programma, piedāvāt publisku lekciju un kino seansu.

6. jūnijā 18.00 Anglikāņu baznīcā profesors Jacob Bøggild lasīs publisku lekciju “From anxiety to despair: Kierkegaard’s The Sickness unto Death” [“No baismām līdz izmisumam: Kirkegora ‘Slimība uz nāvi’”].

Prof. Bøggild ir Dienviddānijas Universitātes Kultūras studiju nodaļas profesors. Viņa izpētes galvenie virzieni ir Sērena Kirkegora un H.K. Andersena darbi. Lekcijā Anglikāņu baznīcā tiks apskatīti darba “Slimība uz nāvi” centrālie jēdzieni – “baismas” un “izmisums”.

Noskaņu palīdzēs radīt ērģelnieks Māris Bietags. Programmā: Georgs Bēms, Johans Gotfrīds Mītels, u.c.

Dienu vēlāk, 7. Jūnijā, 18.30 kinoteātrī K-suns Prof. Bøggild uzstāsies ar lekciju “Lars von Trier's Antichrist: a Kierkegaardian allegory?” [“Larsa fon Trīra ‘Antikrists’: Kirkegora alegorija?”], pēc kuras tiks demonstrēta Larsa fon Trīra 2009. gada filma “Antikrists”.

Izcilā dāņu kinorežisora Larsa fon Trīra drāma "Antikrists" ir mistisks psiholoģisks trilleris, kas stāsta par laulāta pāra attiecībām pēc viņu mazā dēla nāves. No pilsētas viņi dodas mežā, kur ļaujas seksualitātes destruktīvajam spēkam. Filma ir provokatīva un izaicinoša, tā šokē ar vardarbības un seksa ainām. “Antikrists" kļuva par Kannu kinofestivāla lielāko skandālu.

Galvenās lomas atveido Šarlote Gensbūra (par šo filmu Kannu festivālā viņa atzīta par labāko aktrisi) un Vilems Defo.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV