Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Etīžu teātris Nerten tūri noslēgs Smiļģa muzejā

Easyget.lv, 28.05.2013. 10:23

Sestdien, 1. jūnijā, plkst.18:00 etīžu teātris Nerten ar izrādi Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, E. Smiļģa ielā 37/39, noslēgs Vidzemes tūri. Pēc izrādes paredzēts neformāls pasākums Smiļģu bārā, E.Smiļģa ielā 35, informē teātra pārstāve Elīza Danenfelde-Ķirpe.

Etīžu teātra Nerten uzstājies gan mūzikas festivālos, gan dažādos citos kultūras pasākumos, piemēram, Miera ielas Vasarsvētkos, Purvīša balvas noslēgumā izstāžu zālē „Arsenāls”, kā arī pasākumos ārpus Rīgas.

Teātrī kā režisori, dramaturgi un aktieri darbojas Svens Kuzmins, Normunds Zālamans un Toms Treibergs. Nerten izrādes sastāv no iestudētām miniatūrām, kuras var dēvēt par etīdēm. Līdz ar to iezīmējas galvenā atšķirība no improvizācijas teātriem, kuri notiekošo uz skatuves ģenerē spontāni uz vietas. Tāpat izrādē netiek iesaistīti skatītāji, viņu uzdevums, kā cer teātra veidotāji, ir saturīgi pavadīt laiku pacilātā atmosfērā. Teātra veidotāji uzskata, ka nav komedianti, vienlaikus respektējot šī apzīmējuma statusu. Izrādei jāaicina skatītāja uzmanībai iesaistīties dažādās omās, te cenšoties sagādāt pārdomu un skumju momentu, te – aizraut ar asprātību un civilizētās robežās ietvertu neprātu.

Etīžu teātris Nerten pirms nedēļas viesojās Limbažos biedrības „Limbažu filcs” telpās, savukārt piektdien teātris dosies uz Valmieru, lai uzstātos mākslas galerijā „ Laipa”.

Sīkāka informācija par etīžu teātra Nerten darbību atrodama sociālajos tīklos www.facebook.com/nertentheatre, twitter.com/nertentheatre, kā arī rakstot uz e-pastu dan.eliiza@gmail.com vai zvanot 26799037

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV