Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sestdienās Esplanādē rādīs latviešu kinofilmas

Easyget.lv, 29.06.2013. 13:40

Filma „Ķīlnieks” un animācijas filmas pieaugušajiem „Latvietis” un „Kora turneja” - sestdienu kino vakaru pirmajā seansā
Sestdienās Esplanādē rādīs latviešu kinofilmas

Sestdienu vakaros radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 rādīs latviešu kino. Sadarbībā ar Nacionālo kino centru šodien, 29. jūnijā, pl. 21.00 tiks demonstrēta filma „Ķīlnieks”, kā arī animācijas filmas pieaugušajiem „Latvietis” un „Kora turneja”, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare.

Šīs sestdienas filmu izvēle ir īpašs veltījums Dziesmu un deju svētkiem, lai īsi pirms svētku sākšanās kino valodā ieskandinātu svētku norisi. L.Pakalniņas režisētajā filmā nolaupīta lidmašīna nosēžas Rīgas lidostā, un savām prasībām „terorists" pievieno arī ķīlnieka - septiņgadīga puikas vēlmes: vietējo šokolādi, pašmācības disku latviešu valodas apguvei, dziesmu svētkus un biatlonistu paraugdemonstrējumus.

Savukārt J.Cimermaņa veidotā animācijas filma „Latvietis” ir unikāls pierādījums kinomākslas spēkam, jo astoņās minūtēs asprātīgi izstāstīta Latvijas vēsturi no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Tāpat tiks demonstrēta E.Jansona 2012.gada animācija „Koru turneja”.

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 vasaras garumā kļūs par vietu koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 būs nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori.

Radoši informatīvajā telpā ikviens var reģistrēties grāmatu draugu ķēdei. Tā būs unikāla akcija, kas 2014. gada 18. janvārī atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu. Grāmatu draugu ķēdē tiks pārvietotas grāmatas no rokas rokā no vecās bibliotēkas ēkas K.Barona ielā uz topošo Gaismas pili, palīdzot grāmatām pārcelties uz jaunajām mājām.

Esplanāde 2014 strādās katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Dziesmu un deju svētku laikā Esplanāde 2014 norisināsies daudzi ar svētkiem saistīti pasākumi, tāpēc no 30.jūnija līdz 7.jūlijam darba laiks ir pagarināts no pl.10.00 līdz 22.00.

Visi pasākumi radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 būs bezmaksas.

Pilna pasākumu programma pieejama kultūras portālā www.riga2014.org

Foto: Filma „Ķīlnieks”. Foto (c) Agnese Zeltiņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV