Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Esplanādē demonstrēs Latvijas īsfilmu programmu

Easyget.lv, 19.07.2013. 16:36

Sestdien, 20.jūlijā, no plkst.21.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 tiks demonstrēta jauno Latvijas režisoru īsfilmu programma.
Esplanādē demonstrēs Latvijas īsfilmu programmu

Filmu programmā iekļauta režisores Lienes Lindes 2012.gadā veidotā īsfilma „Četri mielasti”, režisores Unas Rozenbaumas 2012.gada īsfilma „Logs”, režisora Aleksandra Ruševiča 2010.gada īsfilma „Pielaikot”, režisora Roberta Kuļenko 2008.gada īsfilma „Sesils” un režisores Elīnas Eihmanes 2009., 2011. un 2013.gada īsfilmas „Gūtenmorgens un laika mašīna”, „Gūtenmorgens un trešā acs” un „Gūtenmorgens un Jāņi”.

Režisores Lienes Lindes īsfilma „Četri mielasti” stāsta par piedzimšanu, nāvi, prieku, naidu un rosolu divpadsmit gadu garumā - četriem vakariem kādas ģimenes un kādas valsts dzīvē no 1999. līdz 2012.gadam.

Unas Rozenbaumas īsfilmas „Logs” sižets norisinās lauku muižā, kurā ierodas jauns vīrietis, lai atkoptos pēc nervu sabrukuma. Viņu sagaida jauna, garlaicības mākta sieviete, kas izklaidē sevi, stāstot viesim pašas sacerētas leģendas.

Jaunais režisors Aleksandrs Ruševičs savā īsfilmā „Pielaikot” uzdot jautājumu par to, kādi nepiepildīti sapņi slēpjas cilvēka sirdī, kad jaunība jau sen ir pagājusi? Ja tie tomēr piepildās, vai tas notiek īstajā vietā un laikā? Dzelzceļa strādniece savā ikdienišķajā darba dienā pēkšņi atrod to, par ko bija sapņojusi jaunībā.

Roberta Kuļenko īsfilma „Sesils” stāsta par kādu vīrieti Sesilu un viņa draudzeni, kura ir ļoti apnicīga un negrasās Sesilu pamest. "Viņa man seko visu laiku," gaužas Sesils, lūgdams palīdzību profesionāļiem. Tajā pašā laikā apzinādamies, ka vienīgais, kas šo problēmu varētu atrisināt, ir viņš pats...

Savukārt trīs režisores Elīnas Eihmanes īsfilmas ir veltītas rakstnieka Māra Bērziņa sacerētā varoņa Gūtenmorgena dīvainajiem piedzīvojumiem. Īsfilma „Gūtenmorgens un laika mašīna” stāsta par sagrabējušu, dīvainas izcelsmes auto, kas patiesībā ir laika mašīna, ar kuru Edvīns un Andris izlemj aizceļot uz pagātni. Tā arī drošāk, jo nevar jau zināt, kas tur nākotnē būs. Īsfilmā „Gūtenmorgens un trešā acs” Gūtenmorgens vēlas uzlabot redzi un dodas psihodēliskā ceļojumā, lai atvērtu trešo aci. Diemžēl, ne viņa ģimene, ne draugi nav mierā ar Gūtenmorgena ķēmīgo izskatu. Nākas aci vērt ciet. Trešā E.Eihmanes īsfilma „Gūtenmorgens un Jāņi” stāsta par varoni Gūtenmorgenu un Jāņu svinēšanu, kurā atrodas pat papardes zieds.

Katru sestdienas vakaru radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiek rādītas Latvijas filmas.

Īsfilmu programmu veidota sadarbībā ar Nacionālo Kino centru. Ieeja bez maksas.

Foto: Kadrs no īsfilmas "Sesils". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV