Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Raidījums „Remarka” atsāk sezonu ar sarunām par teātra festivāliem

Easyget.lv, 27.08.2013. 09:31

Jaunās sezonas pirmais raidījums būs veltīts teātra festivāliem Homo Novus un Telpa Daugavpils

Otrdien, 27. augustā, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Klātienē radio studijā viesosies Starptautiskā Jaunā teātra festivāla „Homo Novus” un teātra festivāla/darbnīcas „Telpa Daugavpils” organizatori. Tās būs sarunas gan par festivālu, kas tiks pieredzēts jau desmito reizi un aicinās palūkoties uz pilsētas un dabas attiecībām, gan par festivālu un darbnīcu, kas top pirmo reizi ārpus galvaspilsētas, par iedvesmas pamatu izvēloties Daugavpils cietokšņa bijušo Kara hospitāļa ēku, informē raidījuma vadītāja Kitija Balcare.

Desmitais Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” notiks Rīgā no 2. līdz 8. septembrim un piedāvās viesizrādes, izrāžu programmu, kas atspoguļo pilsētas un dabas attiecības, kā arī festivāla desmitgadei veltītu 11 darbu kolekciju „Pēdējā humānā telpa”, kurā ar jaunām izrādēm, instalācijām un koncertu piedalīsies režisori Pēteris Krilovs, Vladislavs Nastavševs, Valters Sīlis, Andrejs Jarovojs, scenogrāfi Monika Pormale, Izolde Cēsniece, Reinis Suhanovs, mākslinieku kolektīvi Nomadi un umka.lv, modes mākslinieki mareunrol’s. Viesizrāžu programmā varēs redzēt itāļu metafiziskā teātra meistaru, Eiropas laikmetīgā teātra ietekmīgo figūru Romeo Kasteluči ar vienu no saviem personiskākajiem darbiem lielajai skatuvei „Par Dieva dēla sejas koncepciju”, franču naivistu Filipu Kenu ar divām vizuāli piesātinātām izrādēm, kas runā par mākslinieka autonomiju, šveiciešu režisoru Milo Rau ar izrādi „Naida radio” un instalāciju „Maskavas prāvas”, kur dramatizēti mūslaiku vēstures fragmenti, konflikti.

Teātra festivāls/darbnīca „Telpa Daugavpils” norisināsies Daugavpilī no 2. līdz 15. septembrim Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēkā. Darbnīcu laikā jaunie un topošie teātra jomas profesionāļi vieslektoru vadībā kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs piecas piecpadsmit minūtes garas teātra performances. Katrai no piecām komandām, kuras veidos režisors, scenogrāfs un dramaturgs, tiks piešķirta viena telpa hospitāļa ēkā, kurā ļauties teatrālam eksperimentam, iedvesmojoties no konkrētās vides. Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir jaunais režisors Georgijs Surkovs. Festivālā piedalās: režisori – Kristīne Vītola, Jānis Mūrnieks, Viesturs Roziņš, Valērija Surkova (Krievija), Lucyna Sosnowska (Polija); scenogrāfi - Einārs Timma, Oskars Točs, Berta Vilipsone, Elīna Milta, Dace Sloka; dramaturgi - Laura Luņeva, Justīne Kļava, Madara Rampāne, Matīss Gricmanis; kā arī aktieri – Laura Atelsone, Liene Sebre, Lauma Balode un Daugavpils teātra trupa.

Tāpat raidījumā „Remarka” būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas septembrī un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem. Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 10. septembrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka” Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma „Remarka” aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka. Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.naba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV