Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Staro Rīga informācijas centrs atradīsies pie Laimas pulksteņa

Easyget.lv, 14.11.2013. 15:45

Gaismas festivāla „Staro Rīga” laikā pie ieejas Vecrīgā, blakus Laimas pulkstenim darbosies Uzziņu dienesta 1188 un Lattelecom informācijas telts, kur festivāla apmeklētāji varēs saņemt gaismas objektu karti, pasākuma programmu, kā arī uzzināt visu par festivāla īpašajiem notikumiem.

Informācijas centrā būs pieejams Lattelecom bezvadu internets, un ikviens apmeklētājs tiks pacienāts ar siltu tēju. Informācijas centrs darbosies no 15.novembra līdz 18.novembrim katru dienu no pl.12.00 līdz 23.00. Festivāla laikā karte un bukleti būs pieejami arī Rīga 2014 informācijas centrā tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67, pirmajā stāvā).

Tuvojoties tradicionāli krāšņajam festivālam „Staro Rīga”, Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis digitālo karti, kurā jau tagad apkopota informācija par festivāla gaismas objektiem Rīgas centrā un tā apkaimē. Karte atrodama festivāla oficiālajā mājaslapā www.staroriga.lv un http://staroriga.1188.lv/. Ar tās palīdzību var gan uzzināt gaismas objektu atrašanas vietu, gan arī ielikt savu vērtējumu izvēlētajai instalācijai un atstāt komentāru.

Visiem tiem, kas izmanto planšetdatorus, viedtālruņus un citas mobilās iekārtas, tiek piedāvāta arī kartes mobilā versija, kurā var redzēt tuvākos objektu atrašanās vietu kartē, bildes, attālumu līdz tiem, kā arī objektu vērtējumu.

Šogad festivālā ietverti vairāk nekā 30 objekti, kas rosinās ieraudzīt pazīstamas vietas jaunā gaismā. 2013.gada festivāla mākslinieciskā koncepcija ir „Seši stāsti par prieku”, tādējādi piesakot Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumu programmu, kas arī sadalīta sešās tematiskajās līnijās. Šī gada festivāla devīze mudina arī mums pašiem pa īstam ieslēgt gaismu - ieslēgt prieku!

Festivāla pamatmaršruts būs pilsētas centrālā pilsētas ass Brīvības iela no Daugavmalas līdz Juglai, metot lokus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem arī apkaimēs.

Gaismas festivāla ietvaros novembrī tiks realizēta daļa no pieteiktajiem objektiem, jo citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 17.-19. janvārī, kad līdztekus citiem atklāšanas notikumiem rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs „Staro Rīga” speciālizlaidums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV