Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Easyget.lv iesaka, kādēļ noskatīties filmu „Advokāts”

Easyget.lv, 15.11.2013. 12:17

Aizraujošs, provokatīvs, lielisku zvaigžņu izpildījumā, trilleris “Advokāts” sola spriedzi no pirmās līdz pēdējais minūtei.
Easyget.lv iesaka, kādēļ noskatīties filmu „Advokāts”

Leģendārā režisora Ridlija Skota filma „Advokāts” stāsta par veiksmīgu advokātu, kurš ir sasniedzis dzīvē savas karjeras virsotnes, atradis mīļoto sievieti un gatavojas dibināt ģimeni. Uzņemoties risku un iesaistoties narkobiznesā, advokāta mierīgā dzīve pārvēršas līdz nepazīšanai.

Zvaigžņots aktieru ansamblis

Galvenajai lomai režisors ir izvēlējies godalgoto vācu izcelsmes īru Maiklu Fasbenderu, kurš plašākai sabiedrībai atpazīstams kļuva, piedaloties kinorežisora Stīva Makvīna meistardarbā “Kauns”. Salīdzināts ar leģendāro Marlonu Brando, Fasbenders īsā laikā ir kļuvis par Holivudas uzlecošo superzvaigzni. Aktierim pievienojušies arī citi Holivudas “spīdekļi” – karstasinīgā spāņu aktrise Penelope Kruza, visapmaksātākā Holivudas aktrise Kamerona Diaza, izaicinošais Havjērs Bardems un viens no Holivudas godalgotākajiem aktieriem – Breds Pits.

Godalgots režisors

Angļu kinorežisors Ridlijs Skots atpazīstamību iekaroja ar filmu “Svešais”, karjeras turpinājumā skatītāju sirdis valdzinot ar tādiem vēsturiskiem grāvējiem kā “Gladiators”, “Debesu valstība”, “Melnais vanags notriekts”, “Robins Huds” un mistiski iespaidīgais kinodarbs “Prometejs”. 75 gadus vecais režisors karjeras laikā ieguvis ASV kinoakadēmijas balvu “Oskars”, divus Zelta globusus un kaudzi citu nozīmīgu balvu. Līdz šim Ridlija Skota filmas ir krāšņas un vizuāli neaizmirstamas, nav iemesla ticēt, ka jaunākais režisora veikums “Advokāts” būs izņēmums.

Nost ar klišejām

Sākotnēji var likties, ka filma “Advokāts” ir klišejišks gabals ar tūkstošiem reižu apspriesto tēmu par labo puisi, kuram lemts kļūt mazliet sliktam, lai izdzīvotu. Šoreiz Ridlijs Skots piedāvā tēlu, kurš ir ar “baltiem diegiem šūts”. Kā filmas treileris liecina, tev var būt viss, bet tu vienmēr vēlēsies vairāk! Nešaubīgi tāda ir filmas galvenā varoņa motivācija - iesaistīties bīstamās mahinācijas, lai iegūtu vēlamo. Spriežot pēc tā, filma sola pārsteigt.

Komandā - viens no labākajiem mūsdienu aktieriem

Līdzās Bredam Pitam un Hajvēram Bardemam Maikls Fasbenders pelnījis atsevišķu uzmanību. Aktieris, kas savu karjeru uzsāka  2007.gadā, bet jau 2008.gadā ar filmu “Izsalkums” bija saņēmis vairākas balvas par savu tēlojumu, ir piedzīvojis strauju izaugsmi. Katra otrā filma, kurā viņš ir piedalījies, ir izrādījusies veiksmīga un piedzīvojusi fenomenālus panākumus. Sākot ar Kannu festivāla favorīti – filmu “Kauns” līdz Ridlija Skota mistiskajam “Prometejam”, Maikls Fasbenders ir apliecinājis sevi kā aktieri, kas nebaidās no izaicinājumiem. Ar viņu vēlas strādāt arī tādi pasaules slaveni režisori kā Kventins Tarantino, Brians Singers un Stīvs Makvīns. Nešaubīgi Maikls Fasbenders uzskatāms par filmas “Advokāts” galveno zvaigzni.

Kormaka Makārtija klātbūtne

Kaut arī Kormaks Makārtijs ir atzīts gotisko romānu autors, plašāku popularitāti guvis pēc romānu ekranizējumiem. Brāļu Koenu filma "Kur sirmgalvjiem nav vietas", kuras pamatā izmantots Kormaka romāns, nominēta astoņām ASV Kinoakadēmijas balvai Oscar, tostarp par labāko adaptēto scenāriju. Kormaka rakstnieka talantu apliecina vairākas godalgas. Par pirmo romānu "Dārznieks", kas publicēts 1965. gadā, autors ieguvis Viljama Folknera balvu. 1981. gadā saņēmis Makārturu fonda tā dēvēto ģēniju stipendiju. 2007. gadā saņēmis Pulicera prēmija par grāmatu "Ceļš". Sadarbībā ar Ridliju Skotu tapis patiesi izjusts, dramatisks trilleris.

Filma „Advokāts” uz kinoekrāniem Latvijā skatāma no 15. novembra.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV