Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

„Minga rēgi” šogad pēdējo reizi uz Depo skatuves

Easyget.lv, 05.12.2013. 09:09

Spēlmaņu nakts balvas ieguvēja – izrāde „Monga rēģi” šogad pēdējo reizi Vecrīgas klubā Depo tiks spēlēta 10. decembrī.
„Minga rēgi” šogad pēdējo reizi uz Depo skatuves

Jau ziņopjām, ka „Teātra TT” izrāde „Minga rēgi” saņēmusi „Spēlmaņu nakts” balvu kā labākā sezonas izrāde jauniešiem, bet viens no iestudējuma aktieriem – Jurģis Spulenieks, kļuvis par sezonas labāko jauno aktieri. Kaut decembrī jau tika izziņota viena papildizrāde, skatītāju interese bija tik liela, ka teātrim nācās plānot vēl divas.

Pēc Rūdolfa Minga scenārija motīviem veidotie „Minga rēgi” tika iestudēti pavasarī. Izrāde acumirklī tika novērtēta kā „iestudējums par jauniešiem, kurā nav ne grama didaktikas” (Lauma Brežģe, Easyget.lv).

Latviešu teātrī reti rodas patiesi jaunu cilvēku stāsti – „Minga rēgi” tādi ir. Šis ir kriminālstāsts, kurā gluži parasti Latvijas mazpilsētas jaunieši nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu, un to, ko nodarījuši paši sev. Kā tikt ar šo dzīvi galā pašiem, ja tuvumā nav neviena, kam atklāt savas problēmas? Tomēr tas „pilnīgi noteikti nav tikai izrāde pusaudžiem par "specifiskām" pubertātes vecuma problēmām. Aktieri – Laura Siliņa, Jurģis Spulenieks un Kristaps Ķeselis – precīzi rada priekšstatu par jaunām, atvērtām dvēselēm – mīcāmu mālu. Kādam viņi ir jāpabaro ne tikai ar sliktu alkoholu un pārtiku, ko sarūpē sev paši, vienaldzību un pārmetumiem,” Undīne Adamaite, Kultūras Diena.

Rūdolfs Mings: „Uzskatu to par stāstu, kas ir aktuāls mūsdienās, un aktuāls man. Jutu, ka par to jāuzraksta, tas jāizdzīvo, lai varbūt es pats varētu rast atbildi, kādēļ ir tieši tā, kā ir. Es ceru, ka arī skatītājiem, kļūs izskaidrojamas lietas, kas ir šajā darbā.”

Savulaik Vecrīgas klubā DEPO "Teātris TT" iestudēja populāro un daudzkārt godalgoto Ansela Kaugera lugu "Artis klusē, Alise klusē" - romantisku un reizē skaudru stāstu par tikpat jauniem ļaudīm, kādus skatītājs sastaps arī "Minga rēgos".

Biļetes www.bilesuparadize.lv

Vairāk: www.teatristt.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV