Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Minga rēgi” turpina mājot „Depo”

Easyget.lv, 07.05.2013. 10:56

8., 15. un 22. maijā Vecrīgas klubā „Depo” tiks demonstrēta Teātra TT izrāde jauniešiem „Minga rēgi”.
„Minga rēgi” turpina mājot „Depo”

Latviešu teātrī reti rodas patiesi jaunu cilvēku stāsti – „Minga rēgi” tādi ir. Šis ir kriminālstāsts, kurā gluži parasti Latvijas mazpilsētas padsmitnieki nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu, un to, ko nodarījuši paši sev. Kā tikt ar šo dzīvi galā pašiem, ja tuvumā nav neviena, kam atklāt savas problēmas?

Jau vairākus gadus visa Latvija pazīst Rūdolfu Mingu (Miķelsonu) – puisi, kurš ar apbrīnojamu mērķtiecību veido filmas un par kuru uzņemta godalgota dokumentālā filma „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?”. Taču Rūdolfs nav apstājies un turpina strādāt, veidojot jaunu filmu pēc paša sarakstīta scenārija – „Ļaunuma atspulgs”. „Minga rēgi” balstīta uz šī Rūdolfa scenārija. Stāsts ir neticami precīzs mūsdienu mazpilsētas jaunatnes dzīves atspulgs, kuru pats tās autors ir pacietīgi pētījis.

Rūdolfs Mings: „Uzskatu to par stāstu, kas ir aktuāls mūsdienās un aktuāls man. Jutu, ka par to jāuzraksta, tas jāizdzīvo, lai varbūt es pats varētu rast atbildi, kādēļ ir tieši tā, kā ir. Es ceru, ka arī skatītājiem kļūs izskaidrojamas lietas, kas ir šajā darbā.”

„Precīzs trāpījums tā dzīves posma atspoguļošanā, kad vecāki ir stulbi, draugi no labiem uz „es viņu ienīstu” mainās sekunžu ātrumā, ballītes ir diezgan nožēlojamas un darbības tiek veiktas bez seku apzināšanās,” raksta Lauma Brežģe izrādes recenzijā.

„Izrāde aizrit vienā elpas vilcienā tieši tā, kā aizraujoša filma un, izejot no zāles, brīnies, kā laiks varēja tik nemanāmi aizskriet?! Režisors iedvesis filmas scenārijā to groteskas pašironijas pakāpi, kas sižetisko smagnējumu padara vieglu... Mietpilsoniskas pašapmierinātības pārņemtajiem šī izrāde varētu kļūt par komfortablā stāvokļa traucētāju... Iespēja palūkoties uz savu potenciāli deklasēto eksistenci no malas, ir pirmais pakāpiens uz valstisko audzināšanu.” – tā Jānis Kalve, Latvijas radio, Kultūra.

Režisors – Lauris Gundars. Lomās - Laura Zunda, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis (Latvijas Kultūras akadēmijas 2013.gada izlaiduma aktieru kursa studenti).

Izrādes notiks 8., 15. un 22. maijā Vecrīgas klubā „Depo” plkst.19.00.

Vairāk: www.teatristt.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV