Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Foto: Atklāts 19. starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Easyget.lv, 07.04.2014. 21:10

Ar atklāšanas koncertu, kas tradicionāli noris Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā, sācies 19. starptautiskais Baltijas baleta festivāls.
Foto: Atklāts 19. starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Galerijas:

Baleta festivāla atklāšanas koncerta centrā bija kompozīcija "Dvēseles stīgas" ar Raimonda Paula instrumentālo mūziku.

Starptautiskā baleta festivāla, kas noritēs no 7. līdz 30. aprīlim, rīkotāji arī šogad turpinās ilggadējo tradīciju - proti, rīdziniekus un galvaspilsētas viesus iepazīstināt ar pasaules mēroga profesionālo dejas mākslu tās netveramajā daudzveidībā. Festivāla vadmotīvs paliek nemainīgs - "No klasikas līdz avangardam".

Baleta festivālā šogad uzstāsies daudzi pasaulslaveni deju kolektīvi un solisti. Piemēram, Flamenko deju kompānijas „Jesus Carmona & Cia” (Barselona) mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs un solists Hesus Karmona šobrīd ir pirmā lieluma flamenko zvaigzne Spānijā un pasaulē. Latvijas skatītājiem „Jesus Carmona & Cia” piedāvās izrādi „Baltais un melnais”, kuru pats Karmona raksturo šādi: “Dzīve ir divu pīlāru līdzāspastāvēšana: pilnība un tukšums, baltais un melnais... Flamenko ir emocijas, ilūzijas, sapņi, ilgas un vēlme cīnīties.”

Laikmetīgās dejas kompānija „Opinion Public” (Brisele) mākslinieki, kas savas profesionālās prasmes pilnveidojuši pasaulslavenajā Bežāra baletā Lozannā, skatītāju uzmanībai piedāvās laikmetīgās horeogrāfijas izrādi "Bob' art", Polijas Dejas teātris (Poznaņa) izdejos baleta viencēlienu "Tango ar Lēdiju M.", variācijas par lēdijas Makbetas un mitoloģiskās Medejas tēmām.

Festivāla izrādes notiks Rīgā, Preiļos, Valmierā, Ventspilī un Rēzeknē. Galā koncerts - Latvijas Nacionālajā operā 14. aprīlī.

Dejas izrādes un koncertus festivāla laikā papildinās Rīgas un Sanktpēterburgas mākslinieku izstāde “Dārgumi. Veltījums Dž. Balančinam” Mencendorfa namā, kā arī kinoprogramma „Francijas balets bez robežām uz lielā ekrāna” kinoteātrī „Splendid Palace”.

Detalizēta informācija par 19. starptautiskā Baltijas baleta festivāla programmu un biļetēm pieejama festivāla mājas lapā: www.ballet-festival.lv.

Foto: 19. starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšana. Foto (c) Jānis Romanovskis, www.gribuvasaru.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV