Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Dejas diena tavā darbā” un „Bal Moderne” dejos vairāki simti rīdzinieku

Easyget.lv, 16.04.2014. 13:43

29. aprīlī cilvēki dejos bibliotēkā, frizētavā, veikalos, uz ielām un citur, bet vakarā ikviens aicināts uz dejām Esplanādē kopā ar beļģu- projektu „Bal Moderne”.
„Dejas diena tavā darbā” un „Bal Moderne” dejos vairāki simti rīdzinieku

Starptautisko Dejas dienu Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) svinēs ar diviem savstarpēji saistītiem laikmetīgās dejas notikumiem - „Dejas diena tavā darbā” un „Bal Moderne”, kuru centrā ir profesionālu horeogrāfu un pilsētas iedzīvotāju sadarbība, kopā radot un izpildot laikmetīgās dejas priekšnesumus vai piedaloties dejas klasēs, informē LJTI pārstāve Laura Stašāne.

29. aprīlī no 11.00 līdz 16.00 pilsētvidē notiks īsu izrāžu sērija „Dejas diena tavā darbā”, kas ar laikmetīgās dejas starpniecību atklās dažādu profesiju pārstāvju ikdienas žestu valodu, tās unikalitāti un skaistumu. Desmit latviešu horeogrāfi kopā ar dažādu profesiju pārstāvjiem, ko mēs redzam vai satiekam ikdienā - frizieriem, bibliotekāriem, velokurjeriem, oficiantiem, šokolādes meistariem, biļešu kontrolieriem, pārdevējiem un parku dārzniekiem, viņu darba vietās piedāvās miniatūras 3 līdz 5 minūšu kustību izrādes. Skatītāji šos darbus varēs noskatīties, izstaigājot divus maršrutus Stabu ielā un Vecrīgā, virzoties no vienas darba vietas uz nākamo. Katrs maršruts ilgst vidēji 1 stundu.

Maršruts Tērbatas iela-Stabu iela-Avotu iela

Sākums 11.00, 13.00, 15.00 audumu veikalā “Elste” Tērbatas ielā 41/43
Audumu veikals “Elste” / horeogrāfe Evita Birule
Frizētava “Frizurnaya” / horeogrāfe Elīna Lutce
Bibliotēka “Avots” / horeogrāfe Ramona Galkina
Restorāns “Government MR” / horeogrāfs Roberts Muciņš

Maršruts Vērmanes dārzs-Brīvības piemineklis-Vecrīga

Sākums 11.00, 13.00, 15.00 Vērmanes dārzā
Dārznieki Vērmanes dārzs / horeogrāfe Agnese Bordjukova
Velokurjeri laukumā pie Brīvības pieminekļa / horeogrāfe Kristīne Vismane
Zvaigznes Outlet grāmatnīca / horeogrāfe Jeļena Jacinta
Emila Gustava Šokolāde / horeogrāfe Eva Vancāne
Mūzikas veikals “Upe” / horeogrāfe Sintija Siliņa
Rīgas satiksmes biļešu kontrolieri / horeogrāfe Katrīna Albuže

29. aprīlī no 19.00 Rīga 2014 Kultūras vasarnīcas atklāšanā Esplanādē visi ir laipni aicināti uz laikmetīgās dejas izrādi „Bal Moderne”, kuras radīšanā piedalās gan profesionāli horeogrāfi no Beļģijas un Francijas, kuri atrodas uz skatuves, gan ikviens skatītājs. „Bal Moderne” princips ir vienkāršs – vakara gaitā visi klātesošie kopā iemācās un nodejo trīs īsas 3 līdz 4 minūšu horeogrāfijas. Iepriekšēja dejošanas pieredze nav nepieciešama, vienīgais, kam ir jābūt gataviem, ir neliela koncentrēšanās un ļoti daudz prieka. „Bal Moderne” nav nedz nopietna un tehniski sarežģīta dejas klase, nedz diskotēka. Tā ir jautra, solidāra un veselīga pieredze ikviena vecuma un pārliecības cilvēkiem. Šis unikālais projekts ceļo pa pasauli jau 20 gadu un tajā ir piedalījušies ļoti slaveni horeogrāfi, pavisam jauni talanti un daudzi tūkstoši skatītāju - dejotāju visā pasaulē.

Iesildot “Dejas dienu tavā darbā” visu nedēļu no 22. līdz 28. aprīlim profesionāli horeogrāfi dosies pie dažādiem darba kolektīviem un kopienām, lai pasniegtu vienu bezmaksas dejas vai kustību klasi. Klase tiks piemērota konkrētajai dalībnieku grupai un vietai, kur tā notiek, ļaujot visdažādākajiem rīdziniekiem sajust kustību prieku un gandarījumu par paveikto.

Klases notiks Iļģuciema sieviešu cietumā, krīzes centros “Māras centrs” un “Centrs Dardedze”, draugiem.lv birojā, Rīga 2014 birojā, laikraksta Diena redakcijā, Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā CFLA un citur. Klases pasniegs horeogrāfi Olga Žitluhina, Kristīne Vismane, Ramona Galkina, Sintija Siliņa, Elīna Lutce, Roberts Muciņš, Evita Birule, Katrīna Albuže, Lilija Lipora, Andrejs Fiļipovs.

Visi pasākumi ir bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV