Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jelgavas teātra svētkos spēlēs pats Arvīds Matisons

Daiga Bitēna, 12.11.2009. 10:39 | komentāri (2)

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra 50 gadu jubilejas svinībās uz skatuves būs arī daudzu iemīļotais aktieris, teātra direktors un režisors Arvīds Matisons.
Jelgavas teātra svētkos spēlēs pats Arvīds Matisons

Reti gadās pieredzēt, ka uz skatuves, kopā ar aktieriem, lomās iejūtas arī viņu režisori. Ād.Alunāna Jelgavas teātra 50.gadadiena ar to ir nozīmīga, jo trijās no septiņām izrādēm varēs vērot arī paša teātra direktora, režisora un izcilā komiķa Arvīda Matisona aktierspēli.

Jubilejas cikla laikā A.Matisons piedalīsies šādās izrādēs: Barija Konora lugā „Nav vērts raudāt”(Roksija), kur viņš atveido advokāta Franciska O`Flahertija lomu, Viljama Šekspīra „Divpadsmitajā naktī” - joku un vīna cienītājs sers Tobijs, kā arī Ād.Alunāna operetē „Mucenieks un muceniece”, kur viņam jāatveido amizantais Dundurnieks.

A.Matisons Latvijā zināms kā agrāk slavenā televīzijas tēla Rūķīša Ķērpīša atveidotājs. Viņš arī viens no aktieriem, kas piedalījies 2008.gada beigās uzvestajā Johana Štrausa operetē „Sikspārnis” (režisors Bruno Libauers,). Tajā Ād.Alunāna Jelgavas teātra direktors atveidoja cietuma sargu Frošu. Šā gada vasarā izrāde viesojās daudzās Latvijas pilsētās.

Ād.Alunāna Jelgavas teātris dibināts 1959.gadā, bet aktīva darbošanās šajā sfērā pastāvējusi jau krietni agrāk. 1959.gadā teātra entuziastu dramatiskais kolektīvs ar Jāņa Jaunsudrabiņa lugu „Jo pliks, jo traks” ieguva pirmo vietu republikas teātru skatē, iegūstot arī goda nosaukumu - Ād.Alunāna Jelgavas Tautas teātris. Teātra galvenā režisore jau 45 gadus ir Lūcija Ņefedova.

 „Jelgavas Tautas teātris ir viens no tiem retajiem republikā, kur kopš dibināšanas nekad nav pārtrūkusi darba rosība.” (Viktors Hausmanis, Literatūras un teātra zinātnieks).

Ād.Alunāna Jelgavas teātra 50 gadadienas repertuārs

15.novembrī plkst. 16.00 – Aleksejs Arbuzovs „Vecmodīgā komēdija”. Rež. L.Ņefedova. Biļetes cena: Ls 2.00 (Ād.Alunāna Jelgavas teātra Kamerzālē. Ieeja no Uzvaras ielas).
22.novembrī plkst. 16.00 – Bārijs Konnors „Nav vērts raudāt” (Roksija). Rež. L.Ņefedova, rež. asistente K.Zotova. Biļešu cenas: Ls 3.00, 2.00, 1.50.
23.novembrī plkst. 18.00 – Karlo Goldoni „Mirandolīna”. Rež. L.Ņefedova. Biļešu cenas: Ls 2.00, 1.50.
24. novembrī plkst. 18.00 – Viljams Šekspīrs „Divpadsmitā nakts”. Rež. A.Matisons, rež. asistents A.Bolmanis. Biļešu cenas: Ls 3.00, 2.00, 1.50.
26.novembrī plkst. 18.00 – Marks Tvens ”Princis un ubaga zēns”. Imanta Kalniņa mūzika. Rež. L.Ņefedova, rež. asistente K.Zotova. Biļešu cenas: Ls 2.00, 1.50.
27.novembrī plkst. 18.00 – Pēc Deja Vasermana lugas motīviem, muzikāla izrāde „Dons Kihots. Cilvēks no Lamanšas”. Rež. A.Matisons, rež. asistents A.Bolmanis. Ls 3.00, 2.00, 1.50.
28.novembrī plkst. 16.00 – Jubilejas cikla noslēgums. Ādolfs Alunāns „Kuplejas un anekdotes” un pirmā latvju operete „Mucenieks un Muceniece”. Rež. L.Ņefedova. Biļetes cena: Ls 1.50. Pēc izrādes apsveikumi teātrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV