Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pirmizrādi piedzīvos izrāde „Absints“

Karlīna Šadre, 13.11.2009. 14:04

Sestdien, 14.novembrī, Teātra Observatorijā pirmizrādi piedzīvo izrāde „Absints“.
Pirmizrādi piedzīvos izrāde „Absints“

Tērbatas ielā 28 šī izrāde ir absolūta debitante – pirmo reizi Teātra Observatorijā izrādi iestudē kāds cits režisors – jaunais Juris Jonelis; pirmo reizi Teātra Observatorijā debitē brīnišķīgā Dailes teātra aktrise Marīna Janaus un jaunais aktieris Artūrs Putniņš; pirmo reizi Teātra Observatorijā spilgta mūsdienu dramaturģija – poļu rakstnieces Magdas Fertač luga „Absints“.

Galvenās lomās izrāde atveido Teātra Observatorijas aktieri Karīna Tatarinova un Rihards Lepers. Karīnai Tatarinovai grūtākais uzdevums – atainot jaunas sievietes Karolīnas izvēli izdarīt pašnāvību. Izrādē svarīgs ir katrs sīkums, kas ved pie lēmuma beigt savu dzīvi – attiecības ar vecākiem, bērnības atmiņas, aborts. Tomēr svarīgāko lomu  Karolīnas dzīvē „nospēlē“ attiecības ar Riharda Lepera atveidot narkodīleri, kurš netiek pakļauts stereotipiem par narkotiku biznesu, jo režisors izceļ tieši vīrieša cilvēciskās īpašības. Simbolisks tēls un neatņemama izrādes sastāvdaļa ir arī Teātra Observatorijas aktiera Maksima Šahoviča atveidotais Suns ar klibu kāju.  Tieši viņš un scenogrāfa Uģa Bērziņa ievērības cienīgā scenogrāfija iezīmē realitātes un fantāzijas robežu, ar ko lugas autore Magda Fertač spēlējas visas lugas garumā.

Aktieri Marīna Janaus (drīzumā šajā lomā dublēsies ar Indru Briķi) un Artūrs Putniņš Teātra Observatorijā debitē ļoti spilgtās lomās, atveidojot Karolīnas vecākus. Režisors Juris Jonelis ir pārliecināts, ka skatītājam izrādē būs lieliska iespēja atpazīt dažādus ikdienas sīkumus, ar  ko paši sev nodarām pāri.

Biļetes uz atlikušajām novembra izrādēm Teātra Observatorijas un Biļešu Paradīzes kasēs.

Foto: Gintas Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV