Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Jūrmalas teātrī būs skatāma Kloda Fortuno luga „Pašmācība”

Kristaps Liepiņs, 30.11.2009. 17:16

10. decembrī plkst. 18:00 Jūrmalas teātrīs tiks demonstrēta Latvijas Kultūras koledžas Amatieru teātra režijas 3. kursa studentes iestudētā Kloda Fortuno luga „Pašmācība”.
Jūrmalas teātrī būs skatāma Kloda Fortuno luga „Pašmācība”

Tikai desmit dienu pašmācība un Tu vadīsi auto aizvērtām acīm! Sēdies pie stūres savā dzīvoklī, uz dīvāna, starp veļas mašīnu un TV. Mēs garantējam - nekādu soda punktu, avāriju, kaitinošo gājēju. Kļūsti Īsts cilvēks, mācies vadīt auto - neklātienē!

Jau vairākus gadus Jūrmalas teātris sniedz iespēju Latvijas Kultūras koledžas amatierteātra režijas nodaļas absolventiem savus diplomdarbus demonstrēt Jūrmalas iedzīvotājiem. Topošā režisore Jana Ļisova, veidojot Kloda Fortuno izrādi „Pašmācība”, īpašu uzmanību pievērsusi tēmai, kas ir aktuāla vidusskolas vecuma jauniešiem- kā ātri un viegli iegūt auto vadītāja tiesības?

60.g Franciju pāršalca komisku un sociāli satīrisku izrāžu popularitāte. Gluži kā šodien sabiedrība ilgojās pēc uzmundrinošām, pozitīvām izrādēm, kas ļautu pasmieties par lietām, kuras mūs ikdienā uztrauc. Ne velti lielāko atsaucību guva satīriskas vodeviļas, politiskā satīra, detektīvu satīra, kas atļāvās ironizēt par politiskās, ekonomiskās varas ne tik gaišajām pusēm. Stāstu varoņi bija parasti, mietpilsoniski, bet spilgti sociālie tipāži, kurus uztrauca eksistenciālas tēmas, tikai pasniegšanas veids bija viegli uztverams, vairāk izklaidējošs.

Izrādē „Pašmācība” gaidāms traģikomisks brauciens, kurā piedalās lētticīgs Māceklis un stingra Instruktore, kas iemācīs vadīt auto gan zīdainim, gan sirmgalvim.

Tikai desmit dienu pašmācība un Tu vadīsi auto aizvērtām acīm! Kļūsti Īsts cilvēks, mācies vadīt auto...neklātienē! Vai tiešām tam var ticēt?!

Režisore Jana Ļisova
Kustību konsultante Inese Upeniece
Datorgrafika Kate Pāvula
Lomās:
Instrukore - Sanita Jonāne
Māceklis - Uģis Točs

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV