Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Izdots “Ceļvedis pasaules reliģijās”

Marika Papēde, 05.03.2010. 10:07

Izdevniecība “Dienas Grāmata” laidusi klajā Brendona Toropova un tēva Lūka Bakla grāmatu “Ceļvedis pasaules reliģijās”
Izdots “Ceļvedis pasaules reliģijās”

Pārdomāts un dziļš ieskats pasaules reliģiskajās tradīcijās

Aizstāj bailes ar zināšanu sniegtu izpratni!

Protams, jūs zināt, ka pasaules dažādo kultūru vēsture ir raiba un krāsaina, un visapkārt ir daudz cilvēku, kas garīgo klātbūtni uztver dažādos veidos. Taču dažkārt gadās izjust nemieru, kad saskaramies ar nepazīstamu reliģisko tradīciju. Šī grāmata ne vien palīdzēs novērst neveiklus pārpratumus, bet arī sniegs ieskatu gandrīz visu mūsdienās sastopamo reliģisko tradīciju būtībā.

Neatkarīgi no tā, vai pats piederat kādai reliģiskai tradīcijai vai ne, jūs varat ieklausīties tajā, ko sludina citi, un pacensties izprast dažādas tradīcijas. “Ceļvedis pasaules reliģijās” atklāj gan kopīgās iezīmes, gan atšķirības un noderēs gan zinošam pētniekam, gan aizrautīgam studentam vai ceļotājam, kurš meklē informāciju par vietējām reliģiskajām paražām, un arī draugam, kas vēlas labāk saprast savu jauno paziņu.

Un, iespējams, vissvarīgākais šīs grāmatas uzdevums — pārliecinieties paši, ko visas pasaules reliģiskās tradīcijas atbild tiem, kas Dieva vārdā sēj bailes un naidu.

Grāmatā aplūkotas:
Pasaules lielākās reliģiskās tradīcijas: jūdaisms, kristietība, islāms, hinduisms un budisms un to dažādie novirzieni
Seno tautu reliģijas
Seno cilšu (bezrakstības) reliģijas
Jaunās reliģiskās kustības


Šī grāmata jums lieti noderēs:
Ja vēlaties izvairīties no neveikliem klusuma brīžiem un netīšiem strīdiem saskarē ar jums svešas reliģijas pārstāvi.
Ja gribat pārliecināties, ka izpratne un cieņa IR iespējama visos starpreliģiju un starpkultūru jautājumos.
Ja esat nolēmis domāt pats — izzinot reliģiju būtību un atbrīvojoties no greizajiem sabiedrības pieņēmumiem par jebkuru no ticībām.
Ja esat zinātkārs.


Brendons Toropovs (Brandon Toropov) ir Bostonā dzīvojošs rakstnieks, kurš ir sarakstījis virkni dokumentālu darbu, tostarp “Jidzjin iesācējiem”, “Māksla un prasme saskarsmē ar cilvēkiem”, “Ceļvedis daoismā” un “Ceļvedis Korānā” (sadarbībā ar Šeihu Muhammedu Sarvaru).

Tēvs Lūks Bakls (Father Luke Buckles) ir Dominikāņu filozofijas un teoloģijas skolas Teoloģijas nodaļas prorektors Kalifornijā. Viņš ir ieguvis doktora grādu teoloģijā Romā, Svētā Akvīnas Toma universitātē un lasa lekcijas par Romas katoļu tradīciju un starpreliģiju dialogu.


No angļu valodas tulkojusi Lilija Berzinska.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV