Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Izrāde “Blūzs.Vita.Nova” – par mīlestību, pēc kuras tiecamies. Par elli, ko radām paši

Agnese Madžule-Bajāre, 18.03.2010. 11:47

20. un 21.martā notiks izrādes  “Blūzs.Vita.Nova” pirmizrādes Gaļinas Poliščukas Teātra observatorijā Tērbatas ielā 28.
Izrāde “Blūzs.Vita.Nova” –  par mīlestību, pēc kuras tiecamies. Par elli, ko radām paši

“Blūzs.Vita.Nova” ir traģikomisks stāsts par sievietes pasaules kārtības, harmonijas un mīlestības meklējumiem, sadzīves rituālājā norisē nonākot robežsituācijās. Par mīlestību, pēc kuras tiecamies. Par elli, ko radām paši. Par laimes interpretācijām un patiesības atklāsmēm sarežģītos dzīves apstākļos. „Eksistenciāli jautājumi par jaunas dzīves uzsākšanu un melanholisku attieksmi pret pagājušajiem satricinājumiem..saruna blūza mērcē ar dzīves pipariem un sāli...", tā izrādi raksturo režisors Guntis Lēmanis.

Tititullomā - jaunā, talantīgā Teātra observatorijas aktrise Vita Baļčunaite (Stella izrādē Ilgu tramvajs, Ketrina izrādē Ardievas ieročiem, Stjuarte izrādē Lidojums, Aktrise izrādē Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās.

Pseidodokumentālās epizodēs izrādē piedalās teātra observatorijas aktieri Maija Doveika, Karīna Tatarinova, Olga Ostrovska, Maksims Šahovičs, Rihards Lepers un Andris Bulis.

„Vislabākā iespēja izzināt cilvēku ir konfrontējot to ar dažādiem dzīves notikumiem, vidēm un attieksmēm. Iespējams - tā patiesība, ko meklējam ir kaut kur starp notikumiem. Teātris ir ideāla vieta šādiem pētījumiem, kur skatītājam ir iespēja bez riska nonākt varoņu problēmu lokā un definēt savus radušos secinājumus”, komentē izrādes līdzautore Ingrīda Elerte.

Izrādē tiks izdziedāti latviešu komponistu blūzi un citas dziesmas kā komentāri. Pianista lomā komponists Māris Lasmanis, vokālā pedagoģe Ingūna Kalniņa, gaisma Vilnis Valle, skaņa Artjoms Rožnovskis, telpas iekārtojums – Anna Barons.

Pēcizrāžu sarunas – www.observatorija.lv un http://www.draugiem.lv/observatorija.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV