Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

Salacgrīvā demonstrēs izrādi „Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās”

Olga Sukonnikova, 30.03.2010. 15:16 | komentāri (1)

Pirmdien, 5. aprīlī, Salacgrīvas Kultūras namā (adrese: Ostas iela 3) Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorijas trupa sniegs vienīgo viesizrādi ar Rēziju Kalniņu titullomā. Pēc Federiko Fellīni kinošedevra „Kabīrijas naktis” motīviem tapusī izrāde atklāj „mazā” cilvēka bēdās un priekus, mīlestību un vilšanos. Izrāde „Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās” ir Teātra Observatorijas dāvana Vidzemes iedzīvotājiem, un biļetes uz izrādi maksā vien Ls 3,50 - Ls 5,00. Tās var iegādāties Salacgrīvas Kultūras namā, visās Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. 
Salacgrīvā demonstrēs izrādi „Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās”

Kabīrija (Rēzija Kalniņa) ir pagājušā gadsimta Romas prostitūta, kas pelna sūro naudiņa sava sapņa īstenošanai – aiziet no profesijas, satikt labu puisi un uzcelt mazu mājiņu, kur jaunā ģimenīte dzīvos laimīgi. Taču apkārt Kabīrijai ir vien savtīgi nelieši, kas kāro meitenes naudu, nevis sirdi. Nodevības seko cita aiz citas, un tā pēdējā, kad Kabīriju pamet Grāmatvedis (Rihards Lepers), ir vissmagākā – Kabīrija zaudē ticību gan vīriešiem, gan sapņiem. 

Ar izbrīnu Kabīrija vēro Aktiera (Andris Bulis) un Aktrises (Vita Balčunaite) mīlas stāstu, un jūsmo: „Mēdz būt taču tāda mīlestība!” Kabīrijas draudzene Vanda (Karīna Tatarinova) ir pilnīgs viņas pretstats, tā ir daudz piemērotāka skarbajai dzīves realitātei, un visādi cenšas pārliecināt Kabīriju beigt reiz fantazēt un nolaisties uz zemes.

Skatītāji ir neatņemama šīs izrādes sastāvdaļa un aktīvi piedalās sižeta līnijas veidošanā. Arī šoreiz  kādam no zālē sēdošajiem būs jāspēlē Kabīrijas līgavaiņa Brunello lomu. 

Īpašu izrādes noskaņu rada Raimonda Paula liriskās dziesmas, kas mijas ar fokstrota, čarlstona, mambo un citiem deju ritmiem. Un – nekādu fonogrammu, visas dziesmas tiek izpildītas „dzīvajā” tapiera (Toms Juhņevičs) un perkusionista pavadījumā (Miguel Andres Hernandez Giraldi). Teātra Observatorijas aktrises Maijas Doveikas vīrs ienes izrādē svaigas dvesmas, jo mūziķis perkusiju mākslu ir apguvis, dzīvojot Amazones indiāņu ciltī.

Lomās: Rēzija Kalniņa, Karīna Tatarinova, Vita Baļčunaite, Andris Bulis, Rihards Lepers un citi. 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV