Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Luga „Dibenā” tiks izrādīta oriģinālvalodā

Arvīds Matisons, 06.05.2010. 14:31 | komentāri (1)

Vēl pavisam nesen, 28.aprīlī, Ādolfa Alunāna Jelgavas teātrī tika prezentēta Maksima Grorkija luga „Dibenā” latviešu valodā. Savukārt jau 12. un 13.maijā plkst. 19.00 izrāde tiks izpildīta tās oriģinālajā – krievu – valodā.
Luga „Dibenā” tiks izrādīta oriģinālvalodā

Tā paša režisoru tandēma, Arvīda Matisona un Andra Bolmaņa vadībā, uz skatuves redzēsim citu aktieru kolektīvu – Ād.Alunāna Jelgavas teātra 5.vidusskolas teātra studijas „Čaika” audzēkņus, kuri patlaban aktīvi strādā pie drīz gaidāmās pirmizrādes.

„Cieniet cits citu, neaizmirstiet, ka katrā cilvēkā slēpjas veidotāja gudrais spēks un ka tam jāļauj brīvi attīstīties un uzplaukt, lai padarītu zemi bagātāku ar vēl izcilākiem sasniegumiem,” sacījis lugas autors, izcils dramaturgs un viens no krievu klasikas lielākajiem lepnumiem, M.Gorkijs. Viņa lugu „Dibenā” ne viens vien sauc par autora labāko darbu. Tajā izskan domas par cilvēku, viņa vērtību un milzīgo nozīmi pasaules iekārtā.

Darbība norisinās nakts patversmē, kurā dažādu iemeslu un likteņa pagriezienu dēļ nonākuši nevis klaidoņi, bet inteliģenti cilvēki. Daļa no tiem savu dzīves problēmas risina ar alkohola palīdzību. Lai gan šī vide daudziem asociējas ar negatīvām emocijām, izrādē netrūks ne pelēku, ne melnu joku. Lugā tiek parādītā tā sabiedrības slāņa dzīve, kuram ikdienā nepievēršam pietiekami lielu vērību.

Režisori A.Matisons un A.Bolmanis, scenogrāfs Edvīns Kalnenieks. Norises vieta Jelgavas kultūras nama Lielā zāle. Biļetes nopērkamas Jelgavas kultūras nama kasē. Cenas Ls 2,50 un 2.00 un 1.50 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV