Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Teātra observatorijā demonstrēs komēdiju „Kā kļūt slavenai”

Lāsma Matjuka, 14.05.2010. 15:53

Iespējams, pēdējo reizi pirms Teātra Observatorijas slēgšanas,  tiks demonstrēta vecmodīga komēdija „Kā kļūt slavenai”.   Izrādes  - 15., 16., 17., 18. maijā.

Vai tiešām varam viens otram uzdāvināt visdārgāko, un, ja varam, ja tevi ir pasludinājuši par tautas ienaidnieku? Ļenas lomā  Maija Doveika, Mammas lomā Andris Bulis, Meitas un Tautas ienaidnieces lomā Indra Briķe vai Brigita Siliņa.

Krievijas kritiķes, Latvian Case dalībnieces, Kristīnas Matvijenko atsauksme

Tas ir dialogs ar sazarotu atmiņu sistēmu un atvasinātiem sižetiem, no kuriem tiek radīta neprecētas mātes un viņas jau pieaugušās meitas dzīve, kas ne pa visam nav saulaina vien un bez neviena mākonīša, taču nez kāpēc ļoti pozitīva. „Kā būt slavenam” liriskais kodols apaug ar nostalģiskām atsaucēm uz padomju pionieru bērnību, pastiprināts ar tādām melodijām kā „Dziesma par pēdējo lapu” un īstas vingrotājas uzstāšanos. Režisore pavairojusi un sarežģījusi arī pašas varones – mammu šeit tēlo, turklāt teicami, aktieris vīrietis, bet meitene skatītāju priekšā stājas dažādās vecumā „kategorijās”. Visbeidzot - par struktūras „rāmīti” šeit kalpo literatūras stundas: tajās meitenīte raksta sacerējumus, kuri tieši ir veltīti viņas sarežģītajām attiecībām ar māti.

„Kā kļūt slavenai” viegli rod atbalsi to cilvēku emocionālajā atmiņā, kas piedzīvojuši padomju laikus – ne jau velti par uzdevumu, kas tika radīts skates ietvaros, līdz asarām priecājās austrumeiropieši. Taču arī Rīgas publika reaģēja uz to īpaši – šķiet, nevienam no mums šobrīd „aukstais karš” nav ne prātā.

Autors: Jeļena Isajeva

Režija: Gaļina Poliščuka

Scenogrāfs: Aigars Ozoliņš

Kostīmu māksliniece: Galka Kūlio

Gaisma: Rainers Kornhūbers

Foto - Gints Mālderis

Lomās: Andris Bulis, Maija Doveika, Katrīna Tatarinova, Indra Briķe / Brigita  Siliņa, Katrīna Podoļska, Olga Ostrovska, Maksims Šahovičs. Mākslas vingrošanas priekšnesumu izpilda Diāna Blekte.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV