Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Atskats Padomju Savienībā ar humora pieskaņu

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris, 24.05.2010. 11:43

Amizantiem konfliktiem, jautriem pārpratumiem un spilgtiem raksturiem bagāta ir 1976.gadā rakstītā Ingunas Pinnes luga „Lielā cerību stunda”. Tieši šī komēdija izraudzīta par Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra Jauniešu studijas noslēguma darbu. Priekškari pirmizrādēm tiks vērti 16. un 17.jūnijā plkst. 19.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē.

Izrādes laikā skatītāji varēs no sirds izsmieties, pabrīnīties par dažādu cilvēku ne tik pievilcīgiem ieradumiem sabiedriskā vietā, kā arī novērtēt daudzu jaunu un talantīgu Ād.Alunāna Jelgavas teātra aktieru spēli.

Darbība norisinās padomju laiku dāmu frizētavā – izrādes galvenā varoņa pirmajā darba vietā. Gaišu domu, darba spara un ideālisma pilns tajā ierodas Roberts – jauns, stalts, glīts puisis. Viņš ir sava amata pratējs, frizieris, kurš skolu beidzis ar izcilnieka diplomu. Roberts sapņo par brīnišķīgu pasauli. Tajā mīt daiļi cilvēki, kuri savu galvas rotu, matu vainagu prot nest kuplu un skaistu no pirmās mūža dienas līdz pēdējai. Viņa dzīves moto ir: „Cilvēkam jābūt skaistam gan fiziski, gan garīgi līdz simt gadiem!” Tomēr jaunā vīrieša darba gaitas sākas ar pārbaudījumiem – nākas iepazīties ne vien ar nepieklājīgām un netikumiem bagātām kolēģēm, bet arī ar kašķīgām un vulgārām klientēm, kuras Robertam jau pirmajā darba dienā liek vilties un saprast, ka šeit nekas nav tā, kā viņš bija izsapņojis.

Jau labu laiku tur strādājusi Ļuba - vientuļa divu bērnu māte, kura sola parādīt durvis katram sūdzību grāmatas cilātājam. Indīgā Dzintra pamanās iekost Roberta vājākajās vietās. Savukārt kasiere un apkopēja Lūcija negrasās mainīt savu paradumu darba laikā pastāvīgi gremot. Vienīgi jaunajai frizierei Faņai, pret Robertu rodas īpašas, romantiskas simpātijas. Viņa cenšas jauno kolēģi saprast un atbalstīt jebkurā situācijā, pat aizstāvēt no niknajām apmeklētājām, kuras katra vārda galā sola skriet uz ministriju sūdzēties par nekulturālu apkalpošanu.

Ād.Alunāna Jelgavas teātris aicina atskatīties uz aizgājušiem laikiem no gaišās puses un atcerēties Padomju Savienības trūkumus, kā arī pozitīvās puses ar krietnas humora devas pieskaņu. Izrādes režisori Arvīds Matisons un Andris Bolmanis. Biļetes nopērkamas Jelgavas kultūras nama un „Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā – http://www.bilesuparadize.lv. Cenas 3,-, 2,50 un 2,- Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV