Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

No šodienas plastmasas atkritumu sapņi apskatāmi Plastmasas karmas izstādē

Elīna Kļaviņa, 23.09.2010. 11:18

Arī atkritumiem ir sapņi! - ar šādu devīzi šodien, 23. septembrī radošajā telpā Tasty tiek atklāta izstāde Plastmasas karma, kurā galvenie eksponāti ir, jā – nekas cits kā talkas laikā Latvijas pludmalē savāktie plastmasas atkritumi. Ar šo savdabīgo pieeju, Electrolux Latvia un vides projekts Pēdas vēlas aicināt Latvijas iedzīvotājus padomāt par atkritumu, īpaši, plastmasas šķirošanu un to, kāda katram no mums ir plastmasas karma.

Izstādē katrs no atkritumiem piedzīvos savus sapņus par to, kāda būtu to nākamā dzīve, ja būtu dota tāda iespēja. Talkas dalībnieku, kā arī Žanetes Skarules, Kārļa Kazāka un citu sabiedrībā pazīstamu, zaļi domājošu cilvēku iedzīvinātie stāsti būs apskatāmi un izlasāmi nedēļas garumā. Pēc izstādes eksponāti dosies ceļojumā uz Zviedriju, lai Electrolux rūpnīcā tiktu izpētīti un pēc tam pārtaptu īpaša dizaina putekļu sūcējā.

Izstāde radošajā telpā Tasty, Martas ielā 1-1, būs apskatāma vēl nedēļu – līdz 30. septembrim. Savukārt, atklāšanas pasākumā būs iespēja tikties ar dažiem no brašajiem talciniekiem un stāstu autoriem, kā arī uzzināt vērtīgu informāciju par atkritumu šķirošanu. Latvijas Zaļā Punkta, animācijas filmu studijas Dauka, filmu studijas Animācijas brigāde, Vides Faktu un Vides Filmu Studijas video materiāli dos ieskatu par to, kur nonāk izšķirotie atkritumi, kā no tiem var tapt atkal jaunas lietas un kādas sekas rada nevietā izmesti plastmasas atkritumi.

Izstāde Plastmasas karma tiek atklāta šodien, 23. septembrī, plkst. 19:00 radošajā telpā Tasty. Izstāde ir daļa no Electrolux Latvia aktivitātes Plastmasas karma, kuras ietvaros 11. septembrī notika talka Ragaciema – Klapkalnciema pludmalē. Talkas laikā tika vākti gan pārstrādājami, gan nepārstrādājumi atkritumi, un katrs talkas dalībnieks atrada 1 plastmasas lietu, kas pretendēja uz nonākšanu Plastmasas karmas izstādē. Par Electrolux Latvia un vides projekta Pēdas talku vairāk var uzzināt:
http://newsroom.electrolux.com/lv/2010/09/13/talkas-laika-atrod-daudz-alus-skardenes-un-pet-pudeles/ un http://www.youtube.com/watch?v=0xGatXBqH_Q

Plastmasas karma izstāde un talka ir daļa no starptautiskā Electrolux projekta, kura mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību plastmasas piesārņojuma problēmai pasaules jūrās un okeānos. Klusajā okeānā peld plastmasas salas, kuru apjoms pārsniedz divas ASV teritorijas, taču industriālai pārstrādei izmantojamās plastmasas nepietiek. Par Electrolux plastmasas vākšanu pasaules okeānos var lasīt:
http://newsroom.electrolux.com/lv/2010/07/08/baltijas-jura-atrodamos-plastmasas-atkritumus-parstradas-puteklusucejos/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV