Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Rīgas Porcelāna muzeja dzimšanas dienā tiks atklāta akcija „Servīžu stāsti"

Renāte Bāliņa, 26.10.2010. 13:54

30. oktobrī Rīgas Porcelāna muzejam aprit deviņi gadi, kopš tas ir vēris durvis apmeklētājiem. 29. oktobrī Rīgas Porcelāna muzejā plkst. 17:00 notiks muzeja dzimšanas dienas atzīmēšana, atskatoties uz muzeja 9 darbības gadu spilgtākajiem notikumiem, un akcijas „Servīžu stāsti" atklāšana.

Rīgas Porcelāna muzeja dzimšanas dienas galvenie viesi būs Rīgas porcelāna rūpnīcas bijušie mākslinieki un citi darbinieki – cilvēki, kas radījuši Rīgas porcelānu – spilgto, interesanto Latvijas kultūrvēstures mantojuma daļu.

No 1940. gada līdz Rīgas porcelāna rūpnīcas likvidācijai 20. gs. 90.-tajos gados tā ražoja masu produkciju, kas bija un vēl joprojām ir sastopama gandrīz vai katrā mājā: dekoratīvas figūriņas, krūzes, šķīvji, vāzes, tējas tases un greznās servīzes, kas tika lietotas īpašos svinību gadījumos.

Akcijas „Servīžu stāsti" ietvaros turpmākā gada laikā aicinām cilvēkus nākt uz Rīgas Porcelāna muzeju, vērīgi aplūkot muzejā izstādītās servīzes un atpazīt, ja kāda no tām ir arī viņa mājā. Mēs aicinām dalīties atmiņās un uzrakstīt savas servīzes stāstu – vienalga, vai tas būtu stāsts, kā tā ir nonākusi mājās, vai kāds interesants atgadījums...

Apmeklētāju servīžu stāstus gaidīsim visu gadu un nākošajā – 10. Rīgas Porcelāna muzeja gadadienā - notiks šo stāstu prezentācija ar autoru klātbūtni.

30. oktobrī – muzeja dzimšanas dienā visi interesenti aicināti bez maksas apskatīt muzeju. Šajā dienā atlaides būs arī apgleznošanas darbnīcas pakalpojumiem!

Muzeja darba laiks:
Otrdienās - svētdienās 11.00 -18.00
Pirmdienās – slēgts
Apgleznošanas darbnīca atvērta:
Sestdienās, svētdienās 11.00-18.00

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV