Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pelnošākās zvaigznes Holivudā pagājušajā gadā

kinokino.lv, 03.02.2011. 10:47

Žurnāls Vanity Fair ir apkopojis 2010.gada pelnošākos cilvēkus kino industrijā. Tajā ir gan aktieri, gan producenti, gan režisori.
Pelnošākās zvaigznes Holivudā pagājušajā gadā

Saraksts tiek veidots, izmantojot informāciju par personu ienākumiem no projektiem, kas saistīti tikai un vienīgi ar kino (tas nozīmē, ka ieņēmumi no TV, reklāmām un citiem darījumiem netiek ņemti vērā).

Pirmo vietu, kā tas bija sagaidāms, ieņem "Avatara" tēvs – producents un režisors Džeimss Kamerons. Viņš 2010.gadā nopelnījis 257 miljonus no kino projektiem. Protams, lauvas tiesa jeb 253 miljoni režisora kabatā ieripojuši pateicoties "Avatara" grandiozajiem panākumiem, tomēr arī iepriekšējie Kamerona darbi viņam nes peļņu autortiesību veidā – pagājušajā gadā tie bija apmēram 4 miljoni.

Otro vietu ieņem aktieris Džonijs Deps, kurš saņēmis apaļus 100 miljonus. Šo summu veido trīs vērienīgi projekti – "Alise brīnumzemē" (kas pārsniegusi miljarda robežu kases ieņēmumu ziņā), "Tūrists" (20 miljonu honorārs), piektā "Karību jūras pirātu" filma (avansa honorārs – 35 miljoni) un ieņēmumi no citām filmām.

Trešajā vietā ierindojies cits Holivudas milzis – režisors un producents Stīvens Spīlbergs, kurš pagājušajā gadā nopelnījis 80 miljonus ASV dolāru.

Pelnošāko zvaigžņu desmitniekā iekļuvuši:

4. režisors Kristofers Nolans (71,5 miljoni)
5. aktieris Leonardo Di Kaprio (62 miljoni)
6. režisors Tims Bērtons (53 miljoni)
7. aktieris Adams Sandlers (50 miljoni)
8. režisors Tods Filipss (34 miljoni)
9. aktieris Teilors Lotners (33,5 miljoni)
10. aktieris Roberts Daunijs Jr. (34,5 miljoni)

Ar Vanity Fair pelnošāko kino industrijas personu top 40 varat iepazīties šeit.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Publicitātes foto, otrās vietas ieguvējs aktieris Džonijs Deps filmā "Tūrists"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV