Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Daugavpils teātris iestudē muzikāli atraktīvu izrādi bērniem

Dainis Melāns, 22.02.2011. 09:26

Sava veida unikums Daugavpils teātrī ir bērnu izrādes. Tās vienkārši izstaro prieku un jautrību. Tajās mijas gudrība un vienkāršība, sapņi un cerības, bet visa pamatā ir mūzika un gaisma, kas caurstrāvo izrādes - pasakas kopumā! Tas ir gluži kā uzburt „mazajiem" teātrālu fantāziju zemi, kur var parotaļāties.
Daugavpils teātris iestudē muzikāli atraktīvu izrādi bērniem

Tāda un vēl krāšņāka solās būt jaunā Daugavpils teātra muzikāli atraktīvā izrāde bērniem "Ferdinands Lieliskais", kuras pirmizrāde notiks 3. martā plkst. 12:00.

Dzejnieks-seniors Leons Briedis un viņa dēls daudzsološais jaunais dzejnieks un dramaturgs Adrians Briedis-Makovejs piedāvā Daugavpils teātrim brīnišķīgu muzikāli atraktīvu izrādi „Ferdinands Lieliskais", pēc poļu autora Ježija Kerna darba motīviem.

Izrāde visai ģimenei par sapņiem un dzīves realitāti, mēs taču katrs savos sapņos iztēlojam sevi par kādu citu – skaistāku, cēlāku, drosmīgāku, apburošāku par mums.

Iedomājieties - ja mazs un jauks suņuks nosapņo kļūt par cilvēku...taču visi sapnīši kadreiz beidzas, bez tiem mūsu dzīve būtu pārāk pelēcīga un vienmuļa, taču katram liktenis ir ierādījis savu vietu šai brīnišķīgi skaistajā pasaulē, kuru ir jāprot saprast, redzēt, iemīlēt.

Komponists Valdis Zilvers (Nacionālais teātris) speciāli izrādei sarakstījis 15 dziesmas, kuras aktieri apguva vokālās pedagoģes Jeļenas Boreles vadībā, scenogrāfa Ivo Folkmaņa atraktīvā karuseļa scenogrāfijā, Aijas Daugules kustību režijā, Ingrīdas Vancevičas jaunās kostīmu mākslinieces ekstravangantās debijas pavadījumā, un režisora Harija Petrocka zināmā mērā debija pirmo reizi veidojot izrādi bērniem-jauniešiem-ģimenei.

Lomās:
Ferdinands - Egils Viļumovs
Saimnieks, priekšsēdētājs - Ivars Brakovskis
Melnais Kaķēntiņš, Baložniece - Inese Ivulāne
Puķu pārdevēja, Takse - Maija Korkliša
Laikrakstu pārdevēja, Lilla de Parma, Ormane - Līga Korlaša
Sobbaks, Vārtsargs, Tipiņš, Jānis Jodiņš, Pinčers - Māris Korsiets
Oficiants, sekretārs, darbinieks - Viesturs Rencis
Radio (kundze), Sapņu fejiņa, Tipiņa, Klēpjsunīte - Karina Lučiņina
Sievietes balss, Mondraparada, Divzobe - Kristīne Veinšteina
Administrators, Buldogs, Policists - Ritvars Gailums
Direktore – Alda Krastiņa

Uz drīzu tikšanos Daugavpils teātrī – 3.martā plkst.12.00 un 4.martā plkst. 18.30
muzikāli atraktīvā pirmizrādē "Ferdinands Lieliskais"!

Biļetes var iegādāties: Daugavpils teātra kasē (654 26520), „Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV