Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

RTU atklāta izstāde "Leonardo ģēnijs"

easyget.lv, 10.05.2007. 10:30

Vakar, 9.maijā notika Rīgas Tehniskā universitātes un asociācijas "Anthropos" rīkotās izstādes "Leonardo ģēnijs" atklāšana. Izstādi rīko RTU Zinātņu prorektora dienests profesora Leonīda Ribicka vadībā.
RTU atklāta izstāde "Leonardo ģēnijs"

Galerijas:

Izstādē var aplūkot lidojošās mašīnas - dažādu konstrukciju spārnus, deltaplānus, vertikālsā lidojošās ierīces, ūdens mašīnas- akvalangus, katamarānus, glābšanas riņķus, peldpleznas, kara mašīnas - bruņotas mašīnas, lielgabalus, ložmetējus, katapultas, kā arī mērierīces - slīpuma, mitruma un citus mērītājus.

Leonardo da Vinči (1452.-1519.) ir visapbrīnojamākā Renesanses laika personība gan mākslā, gan veselā virknē citu jomu: fizikā, mehānikā, anatomijā, astronomijā un citās, norāda izstādes rīkotāji. Leonardo bija nenogurstošs pētnieks, kaislīgs mākslinieks, zinātnieks un izgudrotājs, kura mākslas darbi un rokraksti daudzu gadsimtu garumā ir fascinējuši un bijuši nebeidzams iedvesmas avots un pētniecības materiāls gan māksliniekiem, gan dažādu jomu zinātniekiem. Lai atgrieztos laikā, kad cilvēki tikai sapņoja par lidmašīnām un zemūdenēm, un novērtētu sapņu spēku, izstāde aicina iepazīt Leonardo da Vinči inženiera, izgudrotāja ģēniju. Izstāde ir unikāla - tās veidotāji zinātnieki, industriālie dizaineri un amatnieki, pēc Leonardo zīmējumiem un spoguļrakstā rakstītajiem manuskriptiem, precīzi darinājuši izgudroto ierīču un mašīnu modeļus. Pie katra modeļa ir attiecīga zīmējuma reprodukcija un sīkāki paskaidrojumi par izgudrojuma mērķi un vēsturi.

Izstādi veidojusi asociācija "Anthropos".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV