Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

"Multikino" aicina uz operas "Ariadne un Zilbārdis" tiešraidi

Ella Krasavceva, 22.06.2011. 10:34

29. jūnijā kinoteātris Multikino aicina uz Pola Dikā operas "Ariadne un Zilbārdis" tiešraidi no Barselonas Operas Teātra.

Mūziku operai sarakstījis franču komponists Pols Dikā (1865-1935) pēc Morisa Meterlinka lugas motīviem. Operas pirmizrāde notika 1907.gada 10.maijā Parīzes "Opera Comique" (Komiskajā operā). Interesanti, ka Zilbārdža piecu sievu vārdus Dikā aizguvis no citām M.Meterlinka lugām.

Liriskā stāsta centrā - brīvību alkstošā Ariadne, cietsirdīgā Zilbārža sestā sieva, kas raujas brīvībā un cenšas atbrīvot arī pārējās sievas. Saņēmusi no Zilbārža septiņas atslēgas, no kurām sešas ir sudraba, Ariadne slēdz durvis, aiz pirmajām atklājot istabu pilnu ar ametistiem, otrajām - ar safīriem, trešajām - ar pērlēm, ceturtajām - ar smagardiem, piektajām - ar rubīniem un sestajām - ar dimantiem. Ar septīto zelta atslēgu Ariadne atslēdz aizliegtās durvis, aiz kurām, gluži kā cietumā, dzīvo Zilbārža iepriekšejās piecas sievas. Brīvības alkas pārējām Zilbārža sievām izrādās svešas, un noslēgumā projām bēg tikai Ariadne ar savu aukli.

P.Dikā opera trīs cēlienos, piedalās Barselonas operas Gran Teatre del Liceu simfoniskais orķestris un koris; diriģents - Stefans Denīve. Ariadnes lomā - Žanna-Mišele Karbonē, aukle - Patrīcija Bardon, Zilbārdis - Hosē Van Dams.

Opera "Ariadne un Zilbārdis" tiks radīta 29.jūnijā, plkst.21:00 "Multikino" kinoteātrī, modes un izklaides centrā "Rīga Plaza", Mūkusalas ielā 71.

Klasikas cienītājus "Multikino" iepriecinās arī 9.augustā, pārraidot operas "Nabuko" tiešraidi no Sicīlijas, Taorminas brīvdabas teātra "Teatro Antico".

Biļešu iepriekšpārdošana un papildus informācija par gaidāmajām tiešraidēm pieejama kinoteātra mājas lapā - www.multikino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV