Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Multikino kļūst par pirmo pilnībā digitalizēto lielo kinoteātri Latvijā

EasyGet.lv, 13.04.2012. 14:08

Rīgas otrs lielākais kinoteātris - Multikino šonedēļ pabeidzis digitālās projekcijas ierīkošanu pēdējās trīs no astoņām skatītāju zālēm un kļuvis par pirmo 100% digitalizēto kinoteātri Latvijā, informē Multikino Latvija mārketinga vadītāja Ella Krasavceva.
Multikino kļūst par pirmo pilnībā digitalizēto lielo kinoteātri Latvijā

Multikino ir daudzfunkcionāls kultūras un izklaides centrs ar kopējo skatītāju ietilpību 1700 vietas astoņās zālēs, tostarp zāli ar 500 sēdvietām, kas paredzēta lielajām pirmizrādēm. Visas Multikino skatītāju zāles ir aprīkotas ar „Barco" digitālajiem kinoprojektoriem un „Dolby 3D Cinema" sistēmām kinofilmu demonstrēšanai 3D formātā. Šogad Multikino sācis arī piedāvāt 5D atrakciju – trīsdimensiju filmas uz kustīgas platformas, kas savieno vēja un ūdens šļācienu efektu ar audioskaņu, radot ilūzijas realitāti.

„Mūsu zāles ir aprīkotas ar pasīvo 3D attēla veidošanas sistēmu un. skatītāji ir jau novērtējuši, ka pasīvās 3D tehnoloģijas brilles ir jūtami vieglākas, tās sver tikai 42 gramus. Multikino ir vienīgais kinoteātris Rīgā, kas piedāvā speciāli bērniem pielāgotas 3D brilles", stāsta Ella Krasavceva, Multikino Latvija mārketinga vadītāja.

Pērn, tikai otrajā darbības gadā Latvijā, Multikino ir izdevies sasniegt 1,4 miljonus eiro apgrozījumu, bet jau 2012.gada pirmajos trīs mēnešos Multikino apmeklējuši 80 000 skatītāju, kas ir divreiz vairāk nekā 2011.gada pirmajā ceturksnī. „Skatītāji novērtē ērtības un priekšrocības, kādas sniedz filmas baudīšana uz lielā ekrāna augsta līmeņa vizuālajā un skaņas kvalitātē. Noteicoša loma ir arī elastīgai biļešu cenu politikai, kā arī speciālajiem pasākumiem, tādiem kā Kinonakts un Kinomaratons, kurus apmeklē rekordliels kinomīļu skaits", uzsver Svetlana Koļesņika, Multikino Latvija direktore.

Ginta Lejiņa, SIA „Pirmā Līnija" valdes locekle: „Pēc mūsu datiem Multikino 2010.gadā apmeklēja 4% Rīgas multipleksu skatītāju, savukārt jau 2011.gadā Multikino skatītāju skaits pieauga līdz 13% no visiem Rīgas multipleksu apmeklējumiem. 2012. gada sākumā Multikino apmeklējumu skaits mēnesī ir sasniedzis gandrīz piekto daļu no visiem Rīgas multipleksu apmeklējumiem".

E.Krasavceva piebilst, ka kinoteātris aktīvi meklē ceļus, lai padarītu kino pieejamu ikvienam gan, dažādojot piedāvājumu, gan, piesaistot sadarbības partnerus, tā piemēram, uzsākot veiksmīgu sadarbību ar „Maxima", „Aldaris", „Ganbei". „Tuvākajā laikā plānota vēl viena ļoti nozīmīga sadarbības līguma slēgšana, kas varētu būtiski mainīt Latvijas iedzīvotāju kino apmeklēšanas tradīcijas", informē Multikino Latvija pārsgtāve.

Papildu informācija: www.multikino.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV