Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Multikino" atklās operas un baleta sezonu

EasyGet.lv, 06.10.2011. 18:25

10. oktobrī ar slaveno Šarla Guno operu „Fausts" kinoteātris „Multikino" atsāk operu cikla jaunu sezonu tiešraidē no Parīzes „Opera de Paris", informē SIA Multikino Latvia mārketinga vadītāja Ella Krasavceva. Savukārt 25. oktobrī baleta cienītāji varēs izbaudīt Mariusa Petipa baleta „Raimonda" iestudējuma tiešraidi no „Teatro alla Scala".
„Multikino" atklās operas un baleta sezonu

Opera „Fausts" ir viena no ranču opermākslas veiksmīgākajām operām un vienlaikus tās savdabīga piemiņa. Iestudējot operu, Guno vadījies no Gētes darba, kuru viņš bija lasījis jaunībā Mediči villas dārzos. Divdesmit gadus vēlāk Guno saņēma pasūtījumu sarakstīt šo operu, kas kļuva par veiksmīgu iestudējumu gan Liriskajā teātrī (Théâtre-Lyrique), gan arī operā. Šis darbs neticami precīzi atspoguļo Gētes stāstu, tas ir piesātināts ar Guno jauneklīgo un vētraino lirismu, prieku un neaizmirstamu satraukumu. Operzvaigzne Roberto Alaņa un Inva Mula atveido Faustu un Margarētu jauniestudējumā, kuru radījuši divi meistari – Alēns Lombārs un Žans Luī Martinotī.

Mariusa Petipas balets „Raimonda" ir izcilās impērijas baleta ēras pēdējais lieliskais darbs, kuru līdz šim „La Scala" baleta trupa vēl nebija iestudējusi. Šī „La Scala" pirmizrāde atspoguļo vispatiesāko „Raimondas" versiju, ļoti tuvu oriģinālam, kas 1898. gadā guva triumfējošus panākumus Sanktpēterburgā.

Viduslaiku leģendā sakņotajam libretam ar visiem tam laikam raksturīgajiem elementiem – dāmām, bruņiniekiem, krustnešiem, katedrālēm un pilīm, ir visi nepieciešamie elementi, lai atraisītu jaunā Aleksandra Glazunova idejas viņa pirmajā baletā. Mariuss Petipā papildinājis to ar šķietami nebeidzamu deju: klasiskajās un eksotiskajās variācijās un raksturdeju virteni, kā arī grandiozu finālu, pantomīmu, liriskiem padedē un plašiem kordebaleta numuriem. Sergejs Viharevs atjaunojis šo mākslas darbu ar visām tam raksturīgajām niansēm.

Jaunā operas sezona izcelsies arī ar divām gaidāmajām pirmizrādēm – operu „Dons Žuans" ar operzvaigni Annu Ņetrebko galvenā lomā, kas būs redzama „Multikino" 7.decembrī, un „Sirano de Beržeraks" ar izcilo Plačido Domingo, kurš nākamā gada 10.maijā uzstāsies Madrides Operā. Mūsdienu flamenko horeogrāfa Antonio Gadesa cienītājiem arī būs ko izbaudīt jaunajā sezonā - divi izcili darbi „Avju avots" un „Karmena" tiks demontrēti „Multikino" ierakstos no Karaliskās Operas Madridē.

„Fausts" opera tiks rādīta 10.oktobrī plkst. 20:30, bet balets „Raimonda" būs redzams 25.oktobrī plkst. 21:00 „Multikino" kinoteātrī, modes un izklaides centrā „Rīga Plaza", Mūkusalas ielā 71.

Biļešu iepriekšpārdošana un papildus informācija par gaidāmajām tiešraidēm pieejama kinoteātra mājas lapā – www.multikino.lv.

„Multikino" – vairāk nekā kino.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV