Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Dirty Deal kino klubā – filmas „Ar rīta sirdīm"

EasyGet.lv, 19.12.2011. 09:12

20. decembrī plkst. 19:00 skatītāji aicināti uz režisora Deivida Makdugala filmu „Ar rīta sirdīm" (With morning hearts, 2001, 110min), kurā Makdugals ar jaunu vērienu un dziļumu pievēršas sociālās realitātes novērojumam ar kameru, informē Māris Prombergs.
Dirty Deal kino klubā – filmas „Ar rīta sirdīm"

Filma „Ar rīta sirdīm" ir otrā daļa no Makdugala apjomīgā piecu filmu projekta Doon School, kas balstīts ilgtermiņa izpētes darbā prestižā zēnu skolā Indijā. Filmas centrā ir jaunu zēnu grupa, kas skolā uzturas pirmo gadu – viņu sadzīve, savstarpējā pieķeršanās un iedzīvošanās.

Sarunu vadīs itāļu vizuālās antropoloģijas pasniedzējs Paolo Gaibazzi.

Dirty Deal kino klubs sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību decembrī aicina uz etnogrāfisko filmu vakariem, kuros skatītāji varēs iepazīties ar pētnieku mēģinājumiem saprast un izstāstīt stāstus par cilvēku dzīvi ar kameras, nevis pildspalvas palīdzību.

Etnogrāfiskais kino kopš Otrā pasaules kara ir guvis arvien ievērojamāku lomu antropoloģijā, autoriem eksperimentējot ar dažādiem realitātes attēlošanas veidiem. Trīs filmu vakaros kino klubā tiks rādītas dažu pazīstamāko režisoru etnogrāfiskās filmas ar stāstiem par cilvēkiem un vietām Eiropā, Dienvidāzijā un Āfrikā. Sniegs atšķirīgus filmu veidošanas stilus un pieejas jautājumiem par kultūru dažādību un saplūšanu, pārmaiņām un nepārtrauktību. Pēc filmām paredzēti antropologu komentāri un diskusijas.

Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja - bez maksas.

Dirty Deal kino klubs, sākot ar 2009. gada novembri, saviem apmeklētājiem piedāvā daudzpusīgas ikmēneša programmas, kuras caurvij tematiska un vienmēr mainīga saistviela. Daudzi ievērojami un šķietami pārāk atklāti kinematogrāfijas darbi lielākoties pat nenonāk līdz mūsu žilbinošajiem ekrāniem. Tāpēc DD kino klubs ir atvērts jebkura garuma mākslas un dokumentālajām filmām, kā arī eksperimentālajām īsfilmām un video, kuri nav raduši ceļu līdz sabiedriskai demonstrēšanai. Taču kino klubs piedāvā ne tikai kolektīvu kino skatīšanos, bet arī vieslekcijas, sarunas ar kino pietuvinātiem cilvēkiem un vidi ideju un viedokļu apmaiņai.

Dirty Deal kino klubs - Spīķeri, Rīga, Maskavas iela 12, korpuss 2.

Foto: Kadrs no filmas „Ar rīta sirdīm". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV