Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Dirty Deal kino klubā - Kima Kiduka filma „Golfa nūja"

EasyGet.lv, 25.05.2012. 09:24

Otrdien, 29. maijā, Dirty Deal kino klubs noslēgs pavasara filmu programmu ar divām filmām, par kurām sarunu vadīs lektors un režisors Dāvis Sīmanis. Vakara ievadā būs iespēja noskatīties Nikolas Keselas 2004. gada filmu „Mežsargs". Šī ir režisores veiksmīgākā pilnmetrāžas filma, kas augsti novērtēta nozīmīgos neatkarīgo filmu festivālos, bet pretenciozās stāstījuma tēmas dēļ nav piedzīvojusi plašāku izrādīšanu lielajos kinoteātros. Vakara noslēgumā būs slavenā dienvidkorejiešu režisora Kima Kiduka filma „Golfa nūja", kuras galvenā varoņa rotaļas pa tukšiem mājokļiem pārtop intīmā pārdzīvojumā.
Dirty Deal kino klubā - Kima Kiduka filma „Golfa nūja"

Dirty Deal kino klubs maija mēneša vakaros piedāvā četras tikšanās reizes ar filmu programmu „Savādās rotaļas". Tematikas priekšplānā izvirzītas filmas, kuru stāstījumi ir izstāstīti, izspēlēti dažnedažādu savdabīgu spēļu kontekstā. Filmu vakari norisināsies otrdienās un lekciju par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem vadīs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori. Programma tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību.

Plkst. 18:00

Mežsargs / The Woodsman
Rež. Nikola Kesela / Nicole Kassell
Lomās: Kevins Beikons, Kira Sedžvika
ASV, 2004, 87 min.

Pēc divpadsmit gadiem cietumā Valters ierodas kādā pilsētā, ievācas nelielā dzīvoklī pāri ielai no pamatskolas, dabū darbu kokmateriālu noliktavā un turas savrupus no pārējiem. Lai arī kā censtos, viņš nespēj aizbēgt no savas pagātnes, apkārtējo aizdomām un pārmetumiem, kā arī saviem nemiera dzinuļiem.

Nominācija galvenajam žūrijas apbalvojumam Sandensas filmu festivālā, Londonas filmu festivāla Satjadžita Reja kinobalva, kā arī daudzu citu starptautisko filmu festivālu augsti novērtējumi.

Plkst. 19:30

Lektors Dāvis Sīmanis.

Plkst. 20:30

Golfa nūja / 3-Iron
Rež. Kims Kiduks / Ki-duk Kim
Lomās: Seung-jeon Lī, Hjun-kjūn Lī, Hjuk-ho Kvons
Dienvidkoreja, Japāna, 2004, 88 min.

Tae-suks ir brīvs un romantisks klejotājs, kas ar motociklu ceļo no viena patvēruma līdz otram. Patvērumu viņš atrod īslaicīgi pamestās mājās, kuras, uz kādu laiku aizbraucot, atstājuši saimnieki. Vienā no mājām viņš satiek Sun-hwa, kas ieslodzīta vīra despotiskajā varā un ko Tae-suks apņemas glābt.

2004. gadā Venēcijas filmu festivālā režisors Kims Kiduks par filmu ieguva četras godalgas un tika nominēts festivāla galvenajai kinobalvai.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja - bez maksas.

Adrese: Spīķeri, Maskavas iela 12/2, Rīga.

Vairāk: www.dirtydeal.lv/teatro/programma/

Foto: Kadrs no filmas "Golfa nūja". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV