Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Dirty Deal kino klubā Mihaela Hanekes stindzinošās spēles

EasyGet.lv, 18.05.2012. 12:59

Otrdien, 22. maijā, Dirty Deal kino klubā norisināsies kārtējais filmu vakars sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību, kurā par savu antropoloģisko filmas veidošanas procesa pētījumu stāstīs Vineta Savicka. Filmu programmu ievadīs Billija Vaildera darbs „Lielais karnevāls", kura priekšplānā izvirzīti žurnālistikas ētiskie jautājumi. Pēc lektores stāstījuma tiks demonstrēta Mihaela Hanekes oriģinālā versija filmai „Dīvainās spēles". Tās tematiskā un vizuālā spriedze būs izaicinošs pārbaudījums pat izturīgākā kaluma kino skatītājam.
Dirty Deal kino klubā Mihaela Hanekes stindzinošās spēles

Dirty Deal kino klubs maija mēneša vakaros piedāvā četras tikšanās reizes ar filmu programmu „Savādās rotaļas". Tematikas priekšplānā izvirzītas filmas, kuru stāstījumi ir izstāstīti, izspēlēti dažnedažādu savdabīgu spēļu kontekstā. Filmu vakari norisināsies otrdienās un lekciju par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem vadīs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori. Programma tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību.

Plkst. 18:00

Lielais karnevāls / Ace in the Hole
Rež. Billijs Vailders / Billy Wilder
Lomās: Kērks Duglass, Džena Stērlinga
ASV, 1951, 111 min.

Neveiksmīgs žurnālists Čārlzs Tatums sāk strādāt nelielā avīzes izdevniecībā Ņūmeksikā. Darbs ir diezgan garlaicīgs līdz brīdim, kad vecā indiāņu apmetnē atrod kalnu izrakumos iesprūdušu vīrieti. Viņš izmanto vīra neveiksmi un pārņem glābšanas darbu vadību, lai kļūtu par nacionālās sensācijas galveno reportieri.

Billijs Vailders par filmu saņēma Venēcijas filmu festivāla Starptautisko godalgu un nomināciju galvenajai balvai „Zelta lauva".

Plkst. 20:00

Lektore Vineta Savicka.

Plkst. 20:30

Dīvainās spēles / Funny Games
Rež. Mihaels Haneke / Michael Haneke
Lomās: Sūzanne Lotāra, Ulrihs Mihe, Arno Frišs, Frenks Gīrings
Austrija, 1997, 108 min.

Divi šķietami labi izglītoti jaunieši, kuri viens otru sauc par Paulu un Pīteru, apciemo ģimeni atvaļinājumā. Viņi, kā liekas, ir kaimiņu draugi, un sākotnēji to patiesie nolūki nav zināmi. Drīz tie atklājas. Tā varētu būt savdabīga rotaļa, kuras likmes ir vīra, sievas, dēla un suņa dzīvības. Taču kāpēc viņi to dara?

Nominācija Kannu filmu festivāla labākās filmas kinobalvai „Zelta palmas zars". Augsti novērtējumi un nominācijas arī Ģentes, Valadolidas, Čikāgas un Londonas filmu festivālos.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja - bez maksas.

Adrese: Spīķeri, Maskavas iela 12/2, Rīga.

Vairāk: www.dirtydeal.lv/teatro/programma/

Foto: Kadrs no filmas "Dīvainās spēles". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV