Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Dirty Deal kino klubs maijā piedāvā „Savādās rotaļas"

EasyGet.lv, 07.05.2012. 11:08

Dirty Deal kino klubs maija mēneša vakaros piedāvā četras tikšanās reizes filmu programmā „Savādās rotaļas". Tematikas priekšplānā izvirzītas filmas, kuru stāstījumi ir izstāstīti, izspēlēti dažnedažādu savdabīgu spēļu kontekstā. Filmu vakari norisināsies otrdienās un lekciju par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem vadīs jauni un jau pazīstami kino lektori.
Dirty Deal kino klubs maijā piedāvā „Savādās rotaļas"

Otrdien, 8. maijā, programmu ievadīs Prestona Stērdžesa filma „Salivana ceļojumi", kurā paralēli centieniem pievērst uzmanību sociālā reālisma attēlošanai iezīmējas arī etnogrāfiskās pētniecības metode – došanās laukā un līdzdalīgais novērojums. Vakara turpinājumā tiks demonstrēta Vesa Andersona īsfilmu „Viesnīca Ševaljē", kas līdzīgi kā Venēcijas kinofestivālā ievadīs komēdiju „Ceļojums uz Dardžilingu". Pēc pirmās filmas ar lekciju uzstāsies kino žurnāliste un pētniece Sanita Grīna.

Plkst. 18:00

Salivana ceļojumi / Sullivan's Travels
Rež. Prestons Stērdžess / Preston Sturges
Lomās: Džoels Makrī, Veronika Leika
ASV, 1941, 90 min.

Salivans ir veiksmīgs, izlutināts, naivs izklaidējošu, lielbudžeta filmu režisors, kas nolemj nākamo filmu uzņemt par apspiesto un nabadzīgo cilvēku grūtībām. Pretēji producentu ieteikumiem viņš pārģērbjas ubaga drēbēs un ar desmitcentu monētu kabatā dodas izbaudīt nabadzību uz savas ādas.

Plkst. 19:30

Lektore Sanita Grīna

Plkst. 20:30

Ceļojums uz Dardžilingu / The Darjeeling Limited
Rež. Vess Andersons / Wes Anderson
Lomās: Ovens Vilsons, Adrians Brodijs, Džeisons Švarcmans
ASV, 2007, 91 min.

Trīs brāļi, kuri viens ar otru nav sarunājušies veselu gadu, ieplāno ceļojumu apkārt Indijai, cerot, ka šāda ekstrēma un piedzīvojumiem bagāta tūre nāks par labu ne tikai viņu savstarpējām attiecībām, bet arī palīdzēs katram ieklausīties sevī pašā. Tomēr viņu garīgā misija pārtop par nekontrolējamu uzdzīvi, kas vainagojas ar bezcerīgu situāciju tuksneša vidū, kur viņi attopas vieni ar vienpadsmit čemodāniem, printeri un laminējamo iekārtu. Nu viņi ir spiesti uzsākt jaunu, neplānotu braucienu.

Venēcijas filmu festivāla apbalvojums „Mazā zelta lauva" un nominācija festivāla galvenajai balvai „Zelta lauva".

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja - bez maksas.

Programma „Savādās rotaļas" tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību.

Dirty Deal kino klubs, sākot ar 2009. gada novembri, saviem apmeklētājiem piedāvā daudzpusīgas ikmēneša programmas, kuras caurvij tematiska un vienmēr mainīga saistviela. Daudzi ievērojami un šķietami pārāk atklāti kinematogrāfijas darbi lielākoties pat nenonāk līdz mūsu žilbinošajiem ekrāniem. Tāpēc DD kino klubs ir atvērts jebkura garuma mākslas un dokumentālajām filmām, kā arī eksperimentālajām īsfilmām un video, kuri nav raduši ceļu līdz sabiedriskai demonstrēšanai. Taču kino klubs piedāvā ne tikai kolektīvu kino skatīšanos, bet arī vieslekcijas, sarunas ar kino pietuvinātiem cilvēkiem un vidi ideju un viedokļu apmaiņai.

Adrese: Spīķeri, Maskavas iela 12/2, Rīga.

Vairāk: www.dirtydeal.lv/teatro/programma/

Foto: Kadrs no filmas "Ceļojums uz Dardžilingu". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV