Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Festivālā "Dirty Drama" notiks dramaturgu cīņas

EasyGet.lv, 02.08.2012. 09:16

Starptautiskā laikmetīgās skatuves mākslas festivāla "Dirty Drama" ietvaros 5. augustā teātrī "Dirty Deal Teatro" notiks "Dramaturgu cīņas", informē Rasa Bugavičute.
Festivālā "Dirty Drama" notiks dramaturgu cīņas

"Dramaturgu cīņās" piedalīsies četras komandas, kuru sastāvā būs pa vienam dramaturgam, režisoram un scenogrāfam. Komandām tiks doti speciāli norādījumi, kurus ievērojot, tām trīs stundu laikā būs jāuzraksta dramaturģiska aina, jāpiedāvā tai režisoriskais risinājums, kā arī scenogrāfijas skices. Precīzi pēc trīs stundām katra komanda prezentēs paveikto, ļaujot cīņu publikai aizklātā balsojumā izvērtēt, kura komanda, viņuprāt, paveikusi darbu vislabāk.

Galvenais mērķis šāda pasākuma veidošanai ir jaunu radošo komandu izveide, kā arī mudināšana strādāt veikli, neierastos apstākļos, tādējādi radot idejas, kas, iespējams, būtu pilnveidojamas un realizējamas arī ārpus "Dramaturgu cīņām". Skatītājam šī ir iespēja pavērot, kā top un attīstās idejas jaunas izrādes veidošanai.

"Dramaturgu cīņas" notiks 5. augustā plkst. 14:00 (komandu izloze un uzdevuma došana) un plkst. 17:00 (darbu prezentēšana). 

"Dramaturgu cīņu" veidošanas iniciatīva radusies pēc veiksmīgi aizvadītas jauno dramaturgu lasījumu "10 minūtes slavas" sezonas, kas nu jau ir ieguvusi publikas atbalstu un atsaucību.

Ieeja apmeklētājiem ir bez maksas. 

"Dramaturgu cīņas" organizē Latvijas Dramaturgu ģilde. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV