Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Igauņu mākslinieču performance "Holy High-Tech" Rīgas Centrāltirgū

EasyGet.lv, 03.08.2012. 15:45

4. augustā Rīgas Centrāltirgū pie Administrācijas ēkas festivāla "Dirty Drama" ietvaros notiks igauņu mākslinieču Epp Kubu un Flo Kasearu performance " Holy High-Tech", informē teātra Dirty Deal Teatro sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.
Igauņu mākslinieču performance "Holy High-Tech" Rīgas Centrāltirgū

Epp Kubu ir scenogrāfe un vizuālā māksliniece, kas studējusi scenogrāfiju gan Latvijas Mākslas akadēmijā, gan Igaunijas Mākslas akadēmijā. Viņa ir bijusi scenogrāfe un kostīmu māksliniece arī izrādēm Latvijā, piemēram, Māras Ķimeles "Trīs māsas" Jaunajā Rīgas teātrī. Savukārt Flo Kasearu ir vizuālā māksliniece, kas jau iepriekš viesojusies Latvijā ar saviem darbiem. Viņa, piemēram, ir autore video darbam "Bēgšana Rīgā", kas pērn tika rādīts kim? laikmetīgās mākslas centrā, kā arī piedalījās Cēsu Mākslas festivālā. Vairāk par māksliniecēm var uzzināt viņu mājaslapās: www.eppepp.com un www.flokasearu.eu.

Par performanci, ko Epp Kubu un Flo Kasearu rādīs Rīgā, mākslinieces saka vien: "Gravity: Zero. Matter: Exotic. Fall: Free". Taču performance " Holy High-Tech" ir kā turpinājums 2. augusta vakarā notikušajai performancei "Urbānā pasaka", kas notika Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā un ar kuru tika atklāts festivāls "Dirty Drama". Tāpēc vērts sestdien 4. augustā iegriezties Rīgas Centrāltirgū, lai ieraudzītu un piedzīvotu igauņu mākslinieču darbu. Ja plānots apmeklēt arī festivāla "Dirty Drama" otrās dienas izrādes, tad " Holy High-Tech" var noskatīties pēc izrādes "Sieviete-Dieviete" (sākums plkst. 14:00) un pirms Čehijas mākslinieku viesizrādes "Paths/Pilgrimages II" (sākums plkst. 16:00).

Starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls "Dirty Drama" notiek no 2. līdz 5. augustam un šo dienu laikā tiek spēlētas performances, izrādes un notiek dramaturgu cīņas. Ar festivāla pilno programmu iespējams iepazīties teātra "Dirty Deal Teatro" mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

Performance " Holy High-Tech" notiks 4. augustā no plkst. 15:00 līdz plkst. 16:00 Rīgas Centrāltirgū pie Administrācijas ēkas. Apmeklētājiem ieeja - bez maksas.

Pārējās festivāla izrādes notiek teātrī "Dirty Deal Teatro" Spīķeros, Maskavas iela 12 k-2

Festivāla atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Latvijas Kultūras akadēmija, Brno pilsētas dome, viens no vadošajiem uzņēmumiem Rīgā, kas specializējas kvalitatīvu ēdienu piegādē "Pizza House", "Kaspara Dilana Konditoreja", "Melnā kafija", pirmais virtuļu restorāns "Ze Donats", restorāns "The Kitchen", Vivacolor, "Cēsu alus".

Foto: Igauņu mākslinieču performance "Holy Higt-Tech". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV