Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Šodien sākas "Dirty Drama"

EasyGet.lv, 02.08.2012. 09:39

2. augustā plkst. 18:00 ar tikko tapušu starptautiskas mākslinieku komandas performanci "Urbānā pasaka" Smiļģa mājas dārzā tiks atklāts festivāls "Dirty Drama".
Šodien sākas "Dirty Drama"

"Dirty Drama" ir laikmetīgās skatuves mākslas festivāls, kas šogad notiks ceturto reizi. Festivālā tiek spēlētas izrādes, kuru pamatā nav klasiska (tīra) dramaturģija. Izrādes teksts ir radīts mēģinājumos vai pat tas top uz vietas spēlējot izrādi.

Šogad festivālā būs vietējo un ārzemju mākslinieku izrādes, jauno dramaturgu cīņas un radošā darbnīca.

Radošajās darbnīcā, sadarbojoties ārzemju un vietējiem māksliniekiem, taps sešas performances, kuras vieno tēma – "Urbānā pasaka". Performancēs tiks pārbaudītas stāsta (pasakas), stāstītāja un publikas attiecību robežas. Tās tiks rādītas 2. augustā.

Šogad festivāla programma piedāvā Valtera Sīļa, Kristīnes Vītolas, Kristīnes Vismanes un Rūdolfa Baltiņa darbus, viesizrādes no Nīderlandes, Spānijas, Čehijas un Polijas, kā arī radošās darbnīcas un jau tradicionālās dramaturgu cīņas. Divas festivāla izrādes - "Kas ir Zeir?" un "Mārupīte" ir līdzproducējis Latvijas Jaunā teātra institūts.

Ar festivāla programmu aicinām iepazīties šeit

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV