Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Daugavpils teātrī top izrāde visai ģimenei „Puisēns un pūķis"

EasyGet.lv, 05.10.2012. 15:04

Daugavpils teātrī 14. oktobrī pirmizrādi piedzīvos Izraēlas režisora iestudētā izrāde bērniem un vecākiem „Puisēns un pūķis", informē teātra pārstāvis Jānis Krūtkrāmelis.

Pirmo reizi Daugavpils teātrī kādu no izrādēm iestudē režisors no Izraēlas – Iļja Borovickis. Režisors pabeidzis Samāras mākslas un kultūras akadēmiju, kur pēc tam strādājis par vecāko pasniedzēju režijas un aktiermākslas katedrā, šobrīd organizē Izraēlas monoizrāžu festivālu „Solomono", kā arī pats ar izrādēm bieži viesojas dažādos starptautiskos teātra festivālos. Tāpat izrādes režisors vada jauniešu teātra studiju vienā no lielākajām Izraēlas pilsētām Ašdotā. Savā režisora karjerā Borovickis iestudējis vairāk nekā 30 dažāda žanra izrādes. Pazīstamākās no tām ir „Gogoļa kāzas", Žana Batista Moljēra „Dziednieks pret savu gribu" un Jevgēnija Švarca „Sniega karaliene".

Izrāde „Puisēns un pūķis" tapusi pēc pazīstamās zviedru rakstnieces Margaritas Osbergas pasakas motīviem. Tās pamatā ir stāsts par zēnu, kurš savā fantāziju rada pats savu, neatkārtojamu un bērna pasaules uztverei tik raksturīgu pasaku.

Izrādē Puisēns dodas tālā un bīstamā ceļojumā, lai sameklētu princesi un izglābtu to no viltīgā ļaundara. Savā ceļā zēns varonīgi pārvar dažādus pārbaudījums, palīdz tiem, kas ir nokļuvuši nelaimē, aprunājas ar to, kam ir vientuļi, mierina tos, kam ir grūti un pat izcep torti kaprīzajam karalim. Meklējot princesi, zēns savā ceļā sastapsies ar baismīgo pūķi, kurš nepārtraukti cenšas samudžināt zēna pasaku un vairāk par visu vēlas notiesāt skaisto princesi.

Režisors, inscenētājs: Iļja Borovickis (Izraēla)
Komponists: Arturs Brodskijs
Kostīmu mākslinieces: Ingrīda Vanceviča, Svetlana Livšec
Horeogrāfs: Sofja Baitina
Scenogāfs: Ivo Folkmanis
Lomās: A. Komarovs, V. Jancevičs, Ž. Lubgāne, V.Dupaks, M.Blakunovs, D.Ivanovs, R.Gailums, M.Rožanska

Pirmizrāde notiks 14. oktobrī plkst. 12:00. Tuvākās izrādes notiks 18. oktobrī plkst.12:00 6. novembrī plkst. 10:00, 20. novembrī plkst. 12:00.

Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē (t.65426520), „Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV