Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Daugavpils teātrī Ivara Lūša vadībā top muzikāls iestudējums „Zelta nauda"

EasyGet.lv, 26.11.2012. 10:44

6. decembrī plkst. 18:30 Daugavpils teātra Lielajā zālē notiks muzikālā iestudējuma „Zelta nauda" pirmizrāde, kas top pēc Monikas Zīles un Leldes Stumbres darbu motīviem, informē teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis.
Daugavpils teātrī Ivara Lūša vadībā top muzikāls iestudējums „Zelta nauda"

Izrādes režisors ir Ivars Lūsis, scenogrāfe Ingūna Liepa, kostīmus izrādei gatavo Jūlija Ļaha. Savukārt iestudējuma laikā dzīvajā spēlēs un dziedās pazīstamā grupa „Baltie lāči", kā arī vienu no galvenajām lomām atveidos grupas līderis Andris Baltacis.

"Tā būs izrāde par galvenajām cilvēku vērtībām, kuras nav iespējams nopirkt par naudu, arī tad, ja tā ir no zelta. Tā būs izrāde par cilvēkiem, kuri kaut kad un kaut kur satiekas vai izšķiras un vēlāk izrādās, ka tieši no šīs tikšanās vai šķiršanās ir atkarīga katra turpmākā dzīve. Viss pasaulē ir savstarpēji saistīts un mēs vienmēr būsim atkarīgi no kāda cita. Skatītājiem būs iespēja vērot 10 šādas tikšanās un šķiršanās – jautras un ne tik jautras, pamācošas un pilnīgi neko nemācošas," stāsta režisors Ivars Lūsis.

Pašos teātra pirmssākumos, Andrim Baltacim bija iespēja kļūt par Daugavpils teātra aktieri, bet dzīvē iegrozījās citādāk. Māksliniekam tā būs atgriešanās Daugavpilī un pašā teātrī pēc aptuveni 20 gadu pārtraukuma: „Sākotnēji man piedāvāja strādāt tikai ar mūziku, bet pēc tam atveidot arī vienu no lomām. Tas likās ļoti interesanti un tā kā teātris pats par sevi ir nopietna lieta, pie visas savas aizņemtības nevarēju atteikties no šāda piedāvājuma. Tā nu esmu te un pilnībā iedziļinājies darbā."

Muzikālā izrāde „Zelta nauda" būs sestais Daugavpils teātra jauniestudējums šajā sezonā un otrais, kurā būs dzirdama latgaliešu valoda. Izrādes laikā galvenie tēli sarunāsies latviešu valodā, bet dziesmas tiks izdziedātas latgaliešu valodā.

Lomās: Andris Baltacis, Maija Korkliša, Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Inese Ivulāne-Mežale, Krisīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Jurijs Losevs.

Iestudējuma pirmizrāde 6. un 7 decembrī plkst. 18:30 Daugavpils teātra Lielajā zālē.

Biļetes var iegādāties Daugavpils teātra kasē (654 26520) vai Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Daugavpils teātris. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV