Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Totaldobže mākslas centrs atklāj jauno sezonu

Easyget.lv, 16.04.2013. 17:40

No 20. aprīļa līdz 26. oktobrim Ūnijas ielā 8 k2, VEF teritorijā, gaidāma virkne kultūras un izglītojošo pasākumu
Totaldobže mākslas centrs atklāj jauno sezonu

Kā informē Totaldobže mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis, jau šonedēļ 20. aprīlī Totaldobže mākslas centrs uzsāk sezonu un turpina organizēt jau ierastos pasākumus:

  • Dzejas slams – katra mēneša pirmajā ceturtdienā dzejnieki izpilda savus oriģināldarbus auditorijas priekšā, kas kopā ar žūriju nosaka to dalībnieku, kurš saņems konkrētā slama balvu. Slamos, atšķirībā no dzejas lasījumiem, vērtēts tiek gan dzejolis, gan arī izpildījums. 2013. gadā spoken word žanrs tiks popularizēts, rīkojot dzejas slamus arī Daugavpilī, Liepājā un citur. Dzejniekiem tiek organizētas arī Spoken word meistarklases, ko vada gan vietējie, gan – sadarbībā ar Britu padomi Latvijā - ārvalstu profesionāļi.
  • Spoken word improvizācijas – pasākumi, kuros dzejnieki tiek aicināti uzstāties kopīgā improvizācijā ar dažādu novirzienu un stilu mūziķiem, horeogrāfiem u.c.
  • KOMPASS – prezentācijas, kas speciālistu pavadībā ļauj ikvienam iepazīt un veiksmīgi orientēties Latvijas mūsdienu kultūras – mākslas, mūzikas, filosofijas, dejas u.c. – aktualitātēs. Prezentācijas iedalītas „Pavasara ciklā” (aprīlis - maijs) un „Rudens ciklā” (septembris - oktobris), un cikla ietvaros notiek katru trešdienas vakaru. Katra cikla nobeigumā notiek lielais “Kompasa stipendijas” pasākums, kurā auditorijas balsojums nosaka to kompasa dalībnieku, kurš saņems visus ieņēmumus no, uz šo pasākumu pārdotajām, biļetēm.

kā arī attīsta jaunus, iepriekš nebijušus notikumus:

  • Melnie Caurumi ir pasākumu kopums, kura ietvaros notiks 33 starpdisciplināras mākslas aktivitātes (improvizācijas, kombinētās performances, radošās darbnīcas, eksperimenti un testi), vērstas uz jaunu inovatīvu mākslas darbu radīšanu un to producēšanu. Pirmā improvizācija notiks jau sezonas atklāšanas pasākumā, un tajā piedalīsies TV Maskava (teātra režisors), MC Kokx (elektronika), ΩTek (sintezātors, bungu mašīnas), Agate Burkina (vijole, balss), Dāvis Jurka (saksofons), Maija Kļaviņa (flauta), Ilona Hanin (balss, stabule, kokle, akordeons), Dj Raimonds Mežaks. Improvizācijas tēma – Bailes un naids ofisā. Savukārt laboratorijā tiks testētas “bailes” projekta “Horizontu meklējot” ietvaros. Laboranti: Ieva Kulakova, Laura Prikule, Kaspars Lielgalvis; testa vadītājs Kaspars Lielgalvis; māksliniece Katrīna Sauškina.
  • Teikas apkaimes iedzīvotāju kopsapulces un Tango klases.
  • Laikmetīgās mūzikas koncerti, dejas izrādes, vizuālās mākslas instalācijas un izstādes.

Totaldobže mākslas centrs ir dibināts 2010. gadā, lai gan tā veidotāji – mākslinieki, kuri īrē savas darbnīcas bijušajos VEF ražošanas korpusos, uzsāka organizēt publiskus kultūras pasākumus VEF teritorijā jau 2008. gadā. Pēc 5 gadiem eksperimentējot, testējot, uzkrājot zināšanas ārpus Latvijas, iesaistoties dažādos starptautiskos sadarbības pasākumos vai organizējot dažāda veida un izmēra pasākumus, mākslas centra darbība arvien tuvojas sākotnējam mērķim – tas veidojas par stabilu platforma inovatīviem un starpdisciplināriem jaunās kultūras projektiem gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

Pēc pirmajām divām sezonām, 2011. gadā Totaldobže komanda ievērojami samazināja īrējamo telpu apjomu, savukārt 2012. gada augustā tika uzsākts darbs pie jaunas multifunkcionālas koncertzāles izveides. Kopā ar līdzšinējo pasākumu zāli (tagad pārdēvētu par Mazo zāli) un vairākām citām mazāka izmēra telpām, kurās tika uzsākti mākslas eksperimenti un testi (Laboratorija) jau pirms tam, VEF teritorijā Totaldobže mākslas centrā telpas būs gan satrpdisciplināru laikmetīgās mākslas projektu izrādīšanai, bet arī radīšanai – ar kvalitatīvu tehnisko aprīkojumu, kā arī mākslas menedžeru palīdzību jaunu darbu izveides procesā un producēšanā.

Foto: Totaldobže mākslas centrs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV