Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Totaldobžē Melnais caurums, Vētras saites un fotoizstāde

Easyget.lv, 07.10.2013. 14:57

Piektdien, 11. oktobrī, Totaldobže mākslas centrā, Ūnijas ielā 8/k2 norisināsies plaša pasākumu programma, kuras ietvaros tiks atklāta jauno fotogrāfu darbu izstāde “Paradīze”, uzstāsies grupa “Vētras saites” un norisināsies Melnā cauruma Kombinētā performance.

Vakara ievadā plkst. 19:00 tiks atklāta foto izstāde „Paradīze”, kurā tiks pārstāvēti 13 jauno mākslinieku darbi. Fotogrāfi savās darbu sērijās un instalācijās pēta Paradīzes kā labklājības, kārtības un organizētības neiespējamību. Tas parādās katra autora darbos caur mēģinājumiem risināt globālas un personīgas problēmas, veicot psihoanalīzi, pētot atmiņu, traumu ietekmi cilvēka tālākajā dzīvē. Tiek pieņemts, ka problēmu esamība, arī to cēloņu nozīmība un daudzveidība, parāda, cik tālu no paradīzes ideāliem ir mūsdienu pasaule. Fotoizstāde ir biedrības MUS pirmais projekts.

Biedrība MUS izveidota, apvienojoties 13 fotogrāfijas studentiem, kuri 2013. gada beigās absolvēs LKA Latvijas Kultūras koledžas programmu „Kultūras menedžeris ar specializāciju fotogrāfijā”. Tās mērķis ir veicināt jauno fotogrāfu kopdarbību, izstrādājot mākslas un kultūras projektus, kā arī veidojot kopīgas izstādes. Biedrība vēlas pieteikt sevi Latvijas kultūras un laikmetīgās mākslas vidē kā radošus jaunās paaudzes māksliniekus, īstenojot kopīgu grupas fotoizstādi, papildinātu ar dažādām instalācijām un video projekcijām.

Izstāde būs apskatāma līdz 26. oktobrim. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 19.30. Totaldobže mākslas centra 3. stāvā uzstāsies grupa “Vētras saites”. Grupa izveidota 2008. gada nogalē. Ansambļa repertuārs pamatā sastāv no instrumentālas oriģinālmūzikas, lai gan tiek spēlētas arī populāru skaņdarbu kamerversijas. "Vētras saišu" muzicēšanas žanrs atbilst terminam "world music". Grupas skanējuma galvenais akcents ir Latvītes Cirses kokle, kura saspēlē ar Ģirta Pavēņa ģitāru, Anša Kluča kontrabasu un Jāņa Cīruļa džambu, rada īpašu noskaņu. "Vētras saites" salauž stereotipu par kokli, ar kuru var spēlēt tikai etnogrāfisko tautas mūziku. Visi ansambļa dalībnieki paralēli darbojas arī citos mūzikas projektos. Grupa ir radoši sadarbojusies ar publicistu Ilmāru Šlāpinu, dzejnieku Edvīnu Raupu, fotogrāfiem Inesi Kalniņu, Artūru Daukuli, Uģi Nasteviču u.c. "Vētras saišu" albums "Teātra krustojums", tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai kategorijā "Labākā Debija".

Ieejas maksa par ziedojumiem.

Vakara izskaņā plkst. 22.00 norisināsies Melnā cauruma Kombinētā performance. Melno Caurumu kombinētās performances notiek neregulāri un spontāni, to laikā mākslinieki, iedarbojoties uz dažādām cilvēka uztveres maņām, kārtojot skaņas, kustības, vārdus vai gaismu, rada īpašu atmosfēru – melnā cauruma turbulenci, kurā skatītājs var izkļūt ārpus realitātes, vai tieši otrādi ienirt tajā dziļāk nekā ierasts. Šis process ir eksperimentāls un īstermiņā var radīt kā patīkamas sajūtas, tā diskomfortu. Performances mērķis nav atpūta, bet gan īpašs piedzīvojums, ko spēj dot tikai mūsdienu mākslinieki, kuru instrumentu un apgūto tehniku klāsts tālu sniedzas pāri pirms divsimts, simts vai pat piecdesmit gadiem dzīvojošu inovatoru iztēles robežām. Aptuveni 60 minūšu gara pasākuma laikā, māksliniekiem uzstājoties vienam pēc otra, viņu radīties darbi reizēm pārklāsies, reizēm izpletīsies telpā, pilnīgā klusumā, tādēļ skatītāji aicināti uztvert notiekošo, saglabājot maksimālu klusumu, bez vajadzības nesarunājoties un nepārvietojoties telpā līdz performances beigām. Kombinētajā performancē piedalīsies vismaz 7 skaņas mākslas, literatūras un laikmetīgās dejas pārstāvji, pārstāvot dažādus stilus un tradīcijas. Performances dalībnieki iepriekš netiks publiskoti. Skatītāju vietu skaits performancē ir ierobežots (100), tādēļ lūdzam apstiprināt ierašanos, rakstot uz e-pastu: info@totaldobze.com

Ieejas maksa – 3.00 Ls vai 5 dobžiki.

Visa vakara garumā par gardiem un karstiem dzērieniem gādās Totaldobžes kafejnīca / terase. Vairāk: www.totaldobze.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV