Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Āfrikāņu kino klasika Kino Bize

Easyget.lv, 24.05.2013. 10:01

Sestdien, 25. maijā, no plkst. 17.00 kinoteātrī „Kino Bize” tiks demonstrēta īpaša āfrikāņu talantīgākajiem režisoriem veltīta filmu retrospekcija.
Āfrikāņu kino klasika Kino Bize

Skatītājam tiks piedāvāta iespēja noskatīties Āfrikas izcilākos kino meistardarbus, kas guvuši plašu atzinību starptautiskos filmu festivālos un ir nozīmīgas attiecīgo sabiedrību laika zīmes.

Tie ir stāsti, kas ļauj aizceļot uz attālākām pasaules vietām Āfrikā un kaut nedaudz ieskatīties Mali strādnieku šķiras ikdienā, piedzīvot Mauritānijas alkas pēc neatkarības un kamerūniešu mīlas likstas.

Programma:

17:00 Cita bērns / Muna Moto (1976)
Rež. Jean-Pierre Dikongué Pipa
Kamerūna, 100 min.
Drāma

Afrikāņu versija Romeo un Džuljetas stāstam, kad mīlestībai pretī stājas nabadzība, ģimene un tradīcijas. Visam pa vidu abu mīlētāju mazulis.

19:00 Darbs / Baara (1980)
Rež. Souleymane Cissé
Mali, 90 min.
Drāma

Momentuzņēmums konkrētā brīdī par darbu, sociālo stāvokli, rūpnīcām un darbinieku tiesībām, kamēr Rietumu augstākā šķira stingri seko saviem ideāliem.

21:00 Saraūnija / Sarraounia (1986)
Rež. Med Hondo
Mauritānija, 120 min.
Drāma

Kad Saraūnija ir kļuvusi par savas tautas vadoni, viņa stājas pretim karaspēkam, kas nogalina gandrīz visu, kas stājas tam ceļā. Tā ir cīņa par neatkarību, mieru un savu tautu.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. Ieejas maksa: Ls 3.00; skolēniem, studentiem un senioriem – Ls 2.50. Dienas karte uz visām trim filmām - Ls 5.00.

Kinoteātris "Kino Bize" arī turpmāk iepazīstinās skatītājus ar ievērojamākajiem āfrikāņu filmu režisoru darbiem. Programma ir tapusi sadarbībā ar Francijas Institūtu.

Vairāk: www.kinobize.lv

Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV