Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kino Bize aprīlī un maijā filmu vakarus rīko Nabaklab

Easyget.lv, 03.04.2014. 14:31

Kinoteātris „Kino Bize”, kas pavasara sezonu uzsācis ar filmu izrādīšanu Latvijas reģionos, pirmdien, 7. aprīlī, plkst. 18:00 aicina uz pirmo no īpašiem filmu vakariem Rīgā, klubā „Nabaklab”.
Kino Bize aprīlī un maijā filmu vakarus rīko Nabaklab

Apvienojot divas tematiskās filmu programmas – „Animācijas universs” un „Apslēptās patiesības”, Kino Bize pirmdienu un otrdienu vakaros klubā Nabaklab turpinās atklāt, iepazīt un iepazīstināt skatītājus ar kino vēstures ikonām un mūsdienu spilgtākajiem ekrāna stāstiem, vēsta kinoteātria pārstāvis Māris Prombergs.

Filmu programma „Animācijas universs” ir lekciju cikls – ceļvedis animācijas kino pasaulē, veltīts tiem autoriem, žanra aizsācējiem, uz kuriem vēl šodien balstās animācijas kosmoss. Cikla ietvaros kino zinātnieks Agris Redovičs atklās animācijas noslēpumus, tās ciešo saistību ar XX gadsimta domāšanu un mākslas tendencēm kopumā, animācijas kino brīnumaino, brīžiem paradoksālo un asprātīgo pasauli, kā arī caur ekrāna piemēriem ļaus iepazīt neparasto un prātu rosinošo animācijas estētiku.
Animācijas kino ieprogrammēta brīvības vēsts, priekšmetus un parādības atbrīvojot no ierasto formu gūsta un ļaujot jebkam kļūt par jebko. Punkts un līnija iegūst dvēseli, atmodinot nojautu par esības vienoto sākumu – no viena punkta, no vienas elpas, no vienas dzirksts.

Filmu programmu „Animācijas universs” atbalsta Valts Kultūrkapitāla fonds.

„Apslēptās patiesības” ir filmu programma, kas veltīta nemierīgā kino pārstāvjiem. Četros filmu vakaros uz ekrāniem tiks izvilkta mitrās pažobelēs, izvandītās viesnīcu istabās un bērnību pāridarījumos slēptā realitāte, skatītājus piesūcinot ar astoņiem pasaules meistarīgāko kinorežisoru – Mihaela Hanekes, Alfrēda Hičkoka, Frica Langa – stāstiem, kas liks ganīt mājās jaunatklātās patiesības un kādu dienu nokaut tās ar citām.

Savu skatījumu uz filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem piedāvās gan jaunie kino pētnieki, gan jau pieredzējuši lektori – Viktors Freibergs un Dita Rietuma.

Programma „Apslēptās patiesības” tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību.

Uz visām filmām „Kino Bize” filmu vakaros klubā „Nabaklab” ieeja ir bez maksas. Klubs „Nabaklab” atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Rīgā.

Vairāk par programmu: http://www.kinobize.lv/home

Foto: Kadrs no filmas "21 grams". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV