Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ Totaldobže mākslas centrā - koncerts un izstāde

Easyget.lv, 16.09.2013. 16:44

Šonedēļ Totaldobže mākslas centrā notiks grupas The Coco'nuts koncerts un instalāciju izstādes "Dark Matter" atklāšana.
Šonedēļ Totaldobže mākslas centrā - koncerts un izstāde

Ceturtdien, 19. septembrī, labas mūzikas cienītāji mākslas centrā Totaldobže tiek gaidīti jau no plkst. 20.30, kad skanēs džamba, akustiskā ģitāra un solo Justīnes Šteinas un Pētera Ozola izpildījumā. Kā dzīvē, tā mūzikā mūziķi ir ceļotāji un meklētāji, viņu daiļrade ir priecējusi klausītājus dažādos Latvijas festivālos un koncertzālēs. Justīnes Šteinas autordarbi un ģitāras spēle sola piedzīvojumu, kas klausītājus pakāpeniski ievadīs vakara turpinājumā, – plkst. 21.00 uzstāsies dzīvīgas enerģijas un pozitīvisma piesātinātā grupa The Coco’nuts. Tas ir astoņu cilvēku grupējums, kas savu mūzikas stilu dēvē par blues'n'funkn'rock'n'roll nuts. The Coco’nuts skanējumā apvienots saksofons, bungas, ģitāra, balss, citi instrumenti un grupas dalībnieku īpašais pasaules skatījums, kas arī klausītājam sola labā noskaņojumā pavadītu vakaru, kurā pavisam noteikti prasīsies izkustināt kaulos iekrājušos stīvumu.

Abu koncertu laikā darbosies Totaldobže terase. Ieejas maksa par ziedojumiem.

Piektdien, 20. septembrī, no plkst. 20.00 mākslas centra Totaldobže koncertzālē būs apskatāms pasaulē atzinību guvušā mākslinieka Džastina Tailera Teita (Justin Tyler Tate) veidotais projekts "Dark Matter" – interaktīvu instalāciju un videoprojekciju izstāde. Lai gan dzimis Kanādā un uzaudzis ASV, šobrīd Dž. Tailers Teits ir apmeties uz dzīvi Eiropā, un viņa darbos, kas izstādīti arī ASV, Indijā, Austrālijā, Igaunijā un citās pasaules valstīs, tiek izmantota skulptūra, instalācijas, mediji un performance.

Instalācijā "Dark Matter" apvienojas kvantu fizikas teorija un cilvēka pieredze un uztvere, tādējādi radot dinamisku vidi, kuru apmeklētājs ir aicināts izpētīt un pieredzēt. Šajā telpā apmeklētāja kustību kontrolēs instalācijas elementi – brīžiem viņš jutīsies pilnīgi brīvs un varēs izpētīt telpu, bet dažbrīd tiks ierobežots savās kustībās, lai sadarbotos ar citiem instalācijas apmeklētājiem. Tādējādi apmeklētājam tiek piedāvāta unikāla pieredze, kurā nemitīgi mainās cilvēka uztveres skala.

Izstāde būs apskatāma līdz 5. oktobrim. Ieeja – bezmaksas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV